Sport

ГРАНИТНА ОДБРАНА „ПАРТИЗАНА“

ГРАНИТНА ОДБРАНА „ПАРТИЗАНА“

Дуго чачанска публика није имала прилику да посматра екипу „Партизана“, па је у вечерашњој утакмици шестог кола АдмиралБет АБА лиге хала била пуна. Очекивано, победили су црно-бели са 86:68 (19:10, 25:21, 30:20, 12:17).
„Борац“ је са успехом одолевао скоро 20 минута, а онда су Београђани, од првог минута заиграли агресивну одбрану, почели да остварују доминацију на терену. Једноставно, против онакве одбране било је тешко играти и напади „Борца“ су се најчешће завршавали далекометним шутевима из не баш изграђених позиција.
„Борац“: Ђоковић 6, Ћурчић 5, Хејл 4, Томашевић, Пецарски 13, Лешић 14, Маринковић 8, Новаковић 8, Тодоровић 2, Чарапић 8, Јанковић.

-Ми смо наставили да играмо на исти начин као и до сада. Агресивност у одбрани је било све што нам је требало на овој утакмици. Од средине друге четвртине, па до краја утакмице читали смо одбрану „Борца“ који су покушавали да нас удвајају. Добар је био проток лопте, али, на жалост, многе отворене шутеве нисмо убацили. Само шест од 25 – изјавио је тренер „Партизан НИС“ – а Жељко Обрадовић, одавши признање свом колеги Марку Мариновићу што је чинио све да подигне екипу, уз захвалност чачанској публици на дочеку.
Марко Мариновић је овако видео вечерашњу утакмицу:

-Недостатак Лопеза се осетио. Организационо нисмо били добро, јер је“Партизан“ одлично вршио опструкцију игре и нисмо могли да организујемо ниједан напад. Ипак, има и нешто добро. Поправили смо скок. То нам је важно за утакмице са нама равним противницима.

Мариновић није пропустио прилику да захвали Обрадовићу на оном што је за „Борац“ урадио протекле сезоне:

-У најтежим тренуцима нам је несебично притекао у помоћ, помогао нам, подигао самопоуздање и захваљујући њему смо остали у овом такмичењу.


В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.