Sport

ЗАВРШЕН „ЧАЧАК ОПЕН“

Финалним мечевима у појединачној конкуренцији одиграним данас, 8. јуна, на теренима Тениског клуба „Слобода“ завршен је овогодишњи „Чачак опен“, међународни тениски турнир за играче до 14 година из календара Тенис Европе.

На овом, 24. по реду, учествовало је више од 130 такмичарки и такмичара из 18 земаља са три континента. Турнир је почео у недељу, 1. јуна, кавлификационим мечевима који су били на програму и наредног дана. Од 3. до 8. јуна играни су сусрети главног турнира у појединачној и у конкуренцији парова.

ПОБЕДНИЦИ „ЧАЧАК ОПЕНА“: Лукаш Александру Милош и Мију Иваса

Финални сусрети у игри парова одиграни су 7. јуна. Код девојчица победнице су Јапанке Соуна Акаба и Мију Иваса. Оне су убедљиво са 6:3 и 6:0 савладале Нину Тепић (Србија) и Еду Лару Шаћировић (Босна и Херцеговина). Српски дубл Андрија Саџаковић и Павле Стојиљковић освојио је прво место савладавши након велике борбе Мађаре Давида Балаша и Миклоша Шебениа са 2:6; 6:1; 10:3.

Финалисти у појединачној конкуренцији са Нешом Пузићем, председником ТК „Слобода“ и директором турнира

У појединачној конкуренцији тријумфовала је Јапанка Мију Иваса. Она је у одлучујућем мечу поразила Францускињу Андреу Лолу Поповић са 6:4; 6:2. Код дечака, након преокрета, до титуле је стигао Румун Лукаш Александру Милош. Он је изгубио први сет против Србина Павла Стојиљковића са 6:2, да би наредни решио у своју корист истим резултатом. У трећем, одлучујућем, показао је више психолошке стабилности и забележио победу 6:4.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.