Grad Obrazovanje

Хуманитарна изложба креативних основаца

У организацији Удружење професора информатике и технике „УПИТ“ и Факултета техничких наука, на Градском тргу у Чачку, јуче је одржана Хуманитарна изложба „Техника и предузетништво Моравичког округа“.

Ово је четврта годину за редом како се изложба организује, у циљу прикупљања средстава за помоћ угроженој деци.

Ученици основних школа са територије Моравичког округа продавали су разне моделе и макете које су правили уз помоћ својих наставника на часовима технике и технологије.

– Покушавамо да продамо што више да бисмо скупили средства за помоћ онима којима је најпотребнија. Ми смо понудили производе ученичке задруге, која постоји у нашој школи. Изложили смо предмете направљене ласерским резачем, а оно што је главна намера је да развијемо предузетнички дух наших ученика – каже Александар Винић, професор технике и информатике у Основној школи „Бранислав Петровић“ Слатина.

Учествовали су ученици и професори основних школа: „Др Драгиша Мишовић“, „Милица Павловић“, „Вук Караџић“, „Танаско Рајић“, „Владислав Петковић Дис“ Заблаће, „Филип Филиповић“, „Милан Благојевић“ Лучани, „Свети Сава“, „Бранислав Петровић“ и Школе за основно и средње образовање „1. новембар“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.