Društvo

ХУМАНИТАРНО ПОЕТСКО ВЕЧЕ ЗА ИВАНА СПАСОЈЕВИЋА – „ЛЕКОВИТА ПОЕЗИЈА“

Чачанин Иван Спасојевић више од годину дана води борбу са тешком болешћу, канцером ректума (Neoplasma Malignum Recti). Бројне хемотерапија и зрачења у Србији нису дале очекивани резултат, па је дошло до прогресије болести и метастазе на плућима. Недавно је Иван био у Истанбулу, на једној тамошњој клиници. То је пробудило нову наду. Али, да би наставио лечење у Турској, потребно је прикупити много новца, који породица не може да обезбеди. Помоћ се прикупља преко Фондације „Хуманост без граница“, која је објавила да је за наставак Ивановог лечења потребно око два и по милиона динара.

На апел преко друштвених мрежа Маријане Спасојевић, супруге тридесетшестогодишњег Ивана, многи су реаговали. Међу њима су и песници Ана Новичић Радојичић и Владан Милићевић. Њих двоје су синоћ, заједно са музичарима Мирољубом Хаџићем и Жељком Пантелићем, за Ивана организовали песничко вече „Лековита поезија“.

Окупили су се у ресторану „Код Лала“ на Љубићском кеју љубитељи поезије и дружења уз добру музику. Већина присутних, укључујући и Ану, Владана, Мирољуба и Жељка, како смо чули, не познаје лично ни Ивана, ни његову породицу. Али, овог пута ујединила их је жеља да помогну свом суграђанину, да што пре настави лечење у Турској.

Вече је личило на неку врсту молитве за Ивана. Започето је песмама са ванвременским порукама „Од друга до друга“ Миладина Шобића и „Да сам ја нетко“ легендарних „Индекса“. А онда су се низале песме Владана и Ане. Уз жељу, како Владан рече, да Бог да – нек је ово и почетак Ивановог успешног лечења.

В. Т.

(Опширније у наредном броју недељника „Чачански глас“

Подаци за уплату:

Иван Спасојевић

Чачански партизански одред 7/34

Чачак

Текући рачун: 325-9300500369129-94

Помоћ за Ивана може се уплатити и преко Фондације „Хуманост без граница“ (СМС са бројем 188 на 2407). Уплате за помоћ у лечењу могу да се изврше и на динарски и девизни рачун корисника и путем Е-донирај интернет плаћањем платним картицама из целог света, као и преко платформе PayPal. Цена СМС поруке износи 200 динара. ПДВ се не наплаћује. Могућност слања СМС порука имају корисници МТС, Yettel, А1 и Globaltel мреже.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.