Sport

„ИГОКЕА“ СЛАВИЛА У ЧАЧКУ

Утакмицу петог кола АдмиралБет АБА 1 лиге вечерас су пред 2.000 гледалаца у хали крај Мораве одиграли „Борац Моцарт“ и „Игокеа“. Гости су били успешнији и остварили победу 70:64 (15:22, 11:18, 16:15, 28:9).

Првих 20 минута протиче у јаком ритму. Много трчања, дуела и агресивне одбране. „Борац Моцарт“ остварује предност у скоку у односу на противничку екипу иако она има предност у висини. То је омогућило играчима Дејана Мијатовића да постигну 32 поена из рекета. Оно што је обележило овај период је слаб шут за три поена оба састава. Чачани имају однос 1/7, док је код гостију тај однос 1/10. Узроке за такву непрецизност треба тражити у великој потрошњи играча током одбрамбених задатака.

И трећи период протиче на исти начин док се у четвртом примећује енергетски пад у екипи „Борац Моцарта“. „Игокеа“ је „затворила“ рекет, па су Чачани принуђени да шутевима из даљине завршавају нападе. Међутим, он је катастрофалан. Са друге стране „распуцао“ се Јошило, постигао три тројке, а гости су још два пута погодили за три поена у последњем кварталу. Први пут су дошли у вођство два минута пре краја утакмице и успели да га задрже.

„Борац Моцарт“ : Ребрача 9, Сегу 9, Биртс 6, Николић, Тасић 9, Томашевић, Талић 4, Ускоковић 13, Тодоровић, Френклин 10, Чарапић 2, Манојловић 2.

В. Д.

рвих

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.