Igor Jurić u poseti „Pčelici“

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić bio je gost Izdavačke kuće „Pčelica“ u Čačku.

U okviru planirane posete našem gradu koja obuhvata edukaciju o bezbednom korišćenju interneta u osnovnim školama, kao i susret sa upravom grada, Igor Jurić sa suprugom i predstavnicima fondacije prvo je posetio kolektiv „Pčelice“ i susreo se sa generalnim direktorom Goranom Markovićem.

pcelica

Na sastanku su predstavnici Fondacije „Tijana Jurić“ upoznali direktora „Pčelice“ sa aktivnostima Fondacije i razmotrene su mogućnosti zajedničke saradnje koja bi doprinela edukaciji dece o bezbednosti na ulici, u školi i na internetu. Ispoljena je zajednička odlučnost da se edukacija dece vrši i putem štampanih izdanja, tako da je otvorena mogućnost saradnje između Pčelice, kao jednog od vodećih izdavača literature za decu, i pomenute Fondacije.

Fondacija „Tijana Jurić“, pored negovanja sećanja na tragično nastradalu devojčicu Tijanu, ima zadatak da preventivnim delovanjem i edukacijama poboljša bezbednost dece. Zahvaljujući pomenutoj Fondaciji i anгažovanjem njenog osnivača Igora Jurića, izmenjen je Zakon o policiji i pokrenuto je nekoliko projekata, manifestacija i humanitarnih akcija.

Izdavačka kuća „Pčelica“ u saopštenju za javnost podržava aktivnosti Fondacije „Tijana Jurić“ i priključiće se pomoći Fondaciji u realizaciji planiranih projekata u vidu štampanih brošura i informatora koji će biti namenjeni deci i vaspitačima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.