Društvo

ИМАТЕ РАЈ НА ЗЕМЉИ!

ДРАГО БУЛЦ, ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ТУРИСТИЧКИХ НОВИНАРА СЛОВЕНИЈЕ У ОВЧАР БАЊИ

Здравствени туризам у Овчар Бањи је опет оживео, захваљујући специјалистичкој ординацији „Бања Лек“, коју су пре нупуну годину отворили др Света Алексић и др Драган Бугачић. Њихови гости ових дана били су брачни пар Булц, Драго и Матеја из Љубљане. Он је председник Удружења туристичких новинара Словеније, а његова супруга је примаријус доцент доктор, специјалиста опште медицине. Истовремено, ово лечилиште је привукло и нове госте, а неки су се, после доброг прошлогодишњег искуства, овог лета вратили у Овчар Бању. 

Драго је добар познавалац српских бања, много пута је био у нашим крајевима, па и у Атомској бањи у Горњој Трепчи. Први пут је у Овчар Бањи. Једном речју, као и његова Матеја, и он је одушевљен готово свим што је видео и доживео, али је и изненађен због тога што не користимо богатство које имамо на прави начин.

Захваљујући овом дугогодишњем дописнику РТВ Словенија из Београда, својевремено је из његове земље почела да долази велика група туриста у Горњу Трепчу, пре свега чланови тамошњег Удружења оболелих од мултипле склерозе. Драго каже да ће сада преко Удружења туристичких новинара, као и преко својих профила на друштвеним мрежама, радо препоручити здравствене, али и све друге потенцијале Овчар Бање. Посебно је похвалио планинарске стазе Каблара и Овчара, као и могућност изнајмљивања бицикала у Овчар Бањи, будући да су ови двоточкаши већ дуго популаран вид рекреације у Словенији, као и у целој Европи. Посебан утисак оставио је врх Каблара и поглед на меандре. Недовољно искоришћени капацитети бањске воде у здравствене сврхе, затворени ауто-камп, који је још увек на међународним мапама, неке су од већих замерки Драга Булца.

– Имам искуство туристичког новинара од 50 година и могу да кажем: Имате рај на земљи! Треба да га искористите и да доведете друге да уживају у њему – рекао је Булц за „Чачански глас“.

В. Т.

(О искуствима из Словеније и Европе, као и о утисцима других гостију, више у следећем броју нашег недељника)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.