најновија вест
Hronika

„Инфраструктура железнице Србије“ o незгоди на пружном прелазу: браници у тренутку преласка били спуштени

ИЗВОР: РТС

Мотоциклиста је тешко повређен када је, како наводи предузеће „Инфраструкра железнице Србије“, подлетео под воз на пружном прелазу код железничке станице Чачак. Из предузећа наводе да су браници у тренутку преласка били спуштени. Возач мотоцикла је превезен у болницу.

У саопштењу се наводи да је у 10.45 сати, у железничкој станици Чачак, на путном прелазу који је обезбеђен рампама и вертикалном друмском сигнализацијом, мотоциклиста је теже повређен, када је покушавајући да се провуче поред спуштених браника подлетео под путнички воз.

„Путни прелаз у тренутку несреће био је исправан, редовно је функционисао и браници су били спуштени“, истичу из „Инфраструктуре железнице Србије“.

Како наводе, на место удеса изашли су Хитна помоћ, МУП, као и Железничка комисија за ванредне догађаје.

Према информацијама којима располаже „Инфраструктура железнице Србије“, возач мопеда је са места удеса одведен у болницу у свесном стању и са тежим повредама.

„Ово је још једна у низу несрећа које се догађају на путним прелазима у ситуацији када неодговорни и непажљиви учесници у друмском саобраћају покушавају да пређу преко пруге у ситуацији када су браници спуштени и наилази воз. Овакве несреће готово се по правилу трагично завршавају“, наводе из „Инфраструктуре железнице Србије“.

Из тог предузећа поново упозоравају и апелују да се поштују саобраћајни прописи и сигнализација, посебно на путним прелазима, као и да се возачи друмским возила у саобраћају понашају одговорно, пажљиво и савесно према себи и другима.

„Само на тај начин могу се спречити овакве несреће и сачувати људски животи“, поручују из „Инфраструктуре железнице Србије“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.