Društvo Kultura

ИСКРЕНА ПОДРШКА И ГРОМОГЛАСНИ АПЛАУЗИ

ГОСТОВАЊЕ ГЛУМАЧКЕ РАДИОНИЦЕ И ГЛУМАЧКОГ АТЕЉЕА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЧАЧАК У НИКШИЋУ

Дугогодишња сарадња Културног центра Чачак и ЈУ „Никшићко позориште“ из Никшића поново је успешно потврђена у понедељак, 16. октобра, гостовањем две позоришне представе Глумачке радионице и Глумачког атељеа КЦ Чачак на сцени никшићког позоришта.

Дванаест младих глумаца (Јована Пешић, Јована Јанковић, Јелена Швабић, Сара Оташевић, Елена Митов, Тијана Вранић, Марија Бухтеева, Маша Урошевић, Анђелија Обреновић, Дуња Петровић, Ђурђа Вујовић и Лука Спасојевић) извели су два пута за најмлађе Никшићане, предшколце и основце, представу „Шећерно краљевство“. Текст је инспирисан причом позоришног комада за децу “Краљевски фестивал”, а режију и текст потписују Душан Вукашиновић и Јована Мишковић. Громогласни аплауз и весели узвици малишана наградили су сјајну изведбу глумачког састава, ове веселе, шарене и смешне представе намењене деци, која је неколико пута и награђивана на позоришним фестивалима у нашој земљи. Искуство играња младим суграђанима веома је важно, јер пред непознатом публиком добијају искрену оцену и подршку, које су у овом случају биле одличне. За „Шећерно краљевство“ тражила се карта више, још једно играње су желели, али смо то ипак оставили за неко наредно гостовање.

Нимало мање овације нису добиле аматерске глумице Глумачког атељеа КЦ Чачак, Аница Андрић, Марија Томовић и Јована Јанковић, које су одиграле необичну представу са јаком поруком, под називом „Ручни рад или Тајна једног писма“, по тексту Жан Клод Даноа, у режији и адаптацији Душана Вукашиновића и Јоване Мишковић. Рецепт за складан и успешан брак и како се решити брачних мука покушавају да разреше у чувеној француској црној комедији три жене, које је спојио један необичан случај, сазнали су никшићани и честитали великим аплаузом храброст и снагу младих жена и на сцени позоришта.

Поред тога што су добили искрену подршку и громогласне аплаузе, чачански млади глумци су током три дана боравка, од 15. до 17. октобра, из Никшића понели и сјајне утиске. 

Маријана Лазић

Фото: ЈУ “Никшићко позориште”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.