Sport

IVANA POSTAVILA NOVI NACIONALNI JUNIORSKI REKORD

Od početka atletske sezone u dvorani atletičarka „ČAAK“-a Ivana Ilić iz trke u trku poboljšava svoja vremena u disciplini 60 metara i samo se postavlja pitanje koji su krajnji dometi ovog bisera srpske atletike.

Proteklog vikenda održano je otvoreno Prvenstvo Srbije na kome su, osim takmičara iz Srbije, nastupali i predstavnici Grčke, Kipra, Irana, Severne Makedonije, Letonije, Crne Gore, Republike Srpske. Obzirom na to da je u toku ispunjavanje normi za učešće na Evropskom i Balkanskom šampionatu, na ovom takmičenju su nastupali svi naši najbolji atletičari. Ivana je u finalnoj trci ostvarila vreme 7,46 sekundi, što je novi juniorski rekord Srbije. Prethodni je pune 22 godina držala Vesna Kostić („Crvena zvezda“) i iznosio je 7,57 sekundi. Ivana je ovim rezultatom osvojila treću poziciju. Prva je bila članica „BAAK“-a Iranka Farzaneh Fazari (7,31 sekundi), dok je drugoplasirana Milana Trninić iz „Crvene zvezde“ sa vremenom 7,41 sekundi. Pošto se Irankin plasman nije računao za  Prvenstvo Srbije Ivani je zvanično pripalo drugo mesto, dok je na trećem Zrenjaninka Andrea Sremac. Prvoplasirana je Milana Trninić. 

Ivanu sada deli šest stotih delova sekunde da ispuni seniorsku normu za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Poljskoj. Ovo je trenutno najbolji juniorski rezultat na Balkanu, treći u Evropi, a 11 u svetu.  

Još jedan učenik Dragana Dukanca je zablistao na ovom prvenstvu. U trkama na 1.500 i 3.000 metara, osvojio peta mesta, Ognjen Nikolić je poboljšao lične rekorde i sve je bliži ispunjavanju norme koja će ga odvesti na juniorsko Evropsko prvenstvo. 

V. D.

Foto: AK „ČAAK“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.