Ivanjica Region

ИВАЊИЧKА ЦРKВА ОБЕЛЕЖАВА СВОЈ ДАН

ИВАЊИЧKА ЦРKВА ОБЕЛЕЖАВА СВОЈ ДАН

Данас је слава ивањичке цркве, Свети цар Kонстантин и царица Јелена. Тим поводом одржана је  јутарња служба у храму. У склопу обележавања славе, одржан је и парастос код Споменика палим борцима у ратовима 90-тих. Венце су положили чланови породица настрадалих бораца, представници борачких удружења и представници локалне самоуправе. У ратовима 90-тих са територије ивањичке општине погинуло је 10 војника: Драган Танкосић, Слободан Мирковић, Срећко Ћериман, Милун Јовићевић, Kрста Зекавица, Градимир Јаковљевић, Радомир Нешовић, Зоран Величковић, Мирослав Василијевић, Милић Танасковић и полицајци Душко Глигорић и Душко Ђоковић.

“Празнина и туга остају али их не смемо заборавити и помињати само овог дана. Наша морална обавеза је да не заборавимо ни породице погинулих”, рекао је овом приликом председник општине Момчило Митровић.

Он је пожелео добро здравље свима и поручио суграђанима да треба да буду сложни. Нагласио је да су носиоци власти ту не да народом владају већ да му служе, помажу и доприносе напретку града.

“Црква треба да буде пример, место где се окупљамо, дружимо и с благословом планирамо даље послове у нашем граду”, изјавио је старешина ивањичке цркве Ненад Бајић. Најавио је више пројеката у оквиру храма а први је обнова звоника.

Ивањичка црква постоји 183 године сведочећи о расту и развоју града на Моравици.

Ј. С.

(Фото: М. Братуљевић )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.