Društvo Region

ЈОШ ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ИЛИЈУ ДАВИДОВИЋА -„ДОЂОХ, ОТПЕВАХ И ПОБЕДИХ“

Тим речима је Илија Давидовић Ика прославио своје награде. Поново је на фестивалској сцени. Свој велики дар за музику и певање показао је овај слепи младић из Драгачице код Гуче и на 19. Фестивалу „Златни гласови“, који је прошлог петка, 18. јуна, одржан у Добановцима. Са песмом „Опроштајно вино“ Илија је освојио две награде, прво место за најбољу интерпретацију и треће за најлепшу песму.

Награде су му донеле велику радост, али, како каже, још више му значи што поново може да пева пред публиком, после скоро годину дана паузе због епидемије. Организатор Фестивала „Златни гласови“ био је Душан Јовановић, иначе власник интернет радија „Дуки БГ Петровчић“.

– Такмичење је радио преносио уживо у 90 земаља широм планете и због тога су ми ове награде веома драге. Први пут сам учествовао на том фестивалу, што је важно и због дружења, познанстава са новим људима, због лепих песама… У конкуренцији је било 19 такмичара. Текст за победничку песму написао је Атанасије Савић, а музику и аранжман урадио је Милош Матејић Милтон – каже Илија и најављује да ће се „Опроштајно вино“ сигурно наћи и на албуму који намерава да сними. Када буде у могућности снимиће и спот за исту песму.

Иначе, такмичења воли и радо учествује на њима. „Чаша воде са извора“, „Златни глас“, „Звезде гранда“, „Пинкове звезде“, „Ја имам таленат“, „Срећна звезда“, „Најбољи кафански певач“ све су то фестивали на којима је показао свој таленат. Али, како каже овај ведри младић, воли да пева свуда где људи желе добру песму, на слављима, у клубовима, кафанама… Другим речима, пева где год га позову, јер радост певања је за њега највећа.

Завршио је две школе, Средњу медицинску и Нижу музичку. Не занемарује Илија ни своју основну струку. У породичној кући, поред музичког студија где неуморно вежба, од пре два месеца има и фирму за физиотерапеутске услуге. Воли оба своја занимања, али песма је ипак на првом месту. Девет година професионално се бави музиком и нада се да ће својих гласом отворити још многа срца. Свој пут, уз песму, и даље „крчи“ са отпимизмом и вером у Бога и доброту људи.

В. Т.

Илија планира да учествује и на фестивалу „Мелос“, који се одржава 21. јула на Златибору, а снимиће и две песме за компилације исте естрадне куће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.