Grad

JOŠ DVOJE POZITIVNIH IZ ČAČKA

Na početku sastanka  Radnog tima saopštena je vest o smrti našeg sugrađanina koja stavlja poseban teret na sve „nas koji radimo u ovom Radnom timu. Bez patetike svaka smrt znači i poraz. Nažalost bili smo spremni na takve udarce i znamo da možemo da očekujemo da će ih biti još“, navodi se u saopštenju.

Jučerašnji dan je u Opštoj bolnici protekao bez prijema. Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka.

Na Infektivnom odeljenju bolnice nalazi se 12 pacijenata, mada se još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema, zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na COVID-19.

U ambulanti Ljubić je bilo 16 pregleda, od toga sedmoro je imalo povišenu temperaturu i dvoje je upućeno ka bolnici. U Domu zdravlja obavljen je jedan pregled i nije se radilo o povišenoj temperaturi.

U Hitnoj pomoći stanje je bilo redovno i nije bilo transporta bolesnika sa povišenom temperatrom.

Pedijatrija u Domu zdravlja je imala četiri pregleda i svi pacijenti su bili bez povišene temperature.

Sanitarna inspekcija navodi da je broj izdatih rešenja o samoizolaciji pao na deset dnevno.

Zdravstveni inspektor, inspektor rada i druge inspekcijske službe rade redovno bez iskazanih problema.

U Apoteci Čačak snadbevanje je redovno. RFZO daje podatak da će bolnici isporučiti 10 monitora za praćenje bolesnika, a pet Domu zdravlja. Istom dinamikom će snadbevati i sve zdravstvene ustanove u okrugu.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.