Grad

Novi podzemni kontejneri u Ulici Braće Glišića

U okviru programa postavljanja podzemnih kontejnera na teritoriji Grada, u skladu sa planiranim delatnostima za 2020. godinu, Javno komunalno preduzeće “Komunalac” je još jednu lokaciju obezbedilo sa dva podzemna kontejnera. Oni su postavljeni na početku ulice Braće Glišića, kapaciteta po 3m3.

Kako se navodi u saopštenju JKP „Komunalac“, princip postavljanja kontejnera u paru omogućava da se jedan koristi za mokri, a drugi za suvi otpad, što doprinosi sistemu primarne selekcije. Navodi se i da je duplo povećan kapacitet mesta za odlaganje smeća na ovoj lokaciji, a prostor oko posuda je dosta čistiji.


Iz „Komunalca“ napominju da je prednost podzemnih kontejnera u odnosu na klasične posude za odlaganje smeća višestruka. Osim što zauzima manje prostora, posuda kapaciteta 3m3 menja tri klasična kontejnera, a pražnjenje ovih posuda je mnogo lakše i brže, ne oseća se neprijatan miris i smanjena je mogućnost paljenja otpada u kontejneru.


Kao meru prevencije od oštećenja, odnosno neadekvatnog ponašanja pojedinaca, određene lokacije sa podzemnim kontejnerima su pod stalnim video nadzorom, a očekuje se da će u narednom periodu sva mesta gde su oni postavljeni biti pokrivena ovim vidom kontrole.


Iz „Komunalca“ podsećaju da bi kartonska ambalaža trebalo da se složi pre ubacivanja u kontejner, da se ne parkiraju vozila ispred kontejnera, naročito u jutarnjim časovima, kada se prazne posude i da građanai ne ostavljaju kabasti otpad i kese isred kontejenra. Napominju da je strogo zabranjeno ubacivanje žara, jer se paljenjem tela podzemnog kontejnera ugrožava zdravlje ljudi i objekti u okolini, a pravi velika materijalna šteta.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.