Društvo Obrazovanje

ЈОШ ЈЕДНО УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ ШКОЛЕ И ГРАДА

СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ НА 8. МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ СОЛФЕЂА И ТЕОРИЈЕ МУЗИКЕ

На 8. Међународном такмичењу солфеђа и теорије музике, које је одржано 2. и 3. априла, у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, ученици чачанске Музичке школеДр Војислав Вучковићпостигли су сјајне резултате. Међу првим наградама су и бројне специјалне, са максималним бројем поена (100 бодова).

Почетком априла, у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, одржано је 8. Међународно такмичење солфеђа и теорије музике. Због актуелне здравствене ситуације и ово престижно такмичење организовано је онлај. Ученици чачанске Музичке школе “Др Војислав Вучковић”, односно, професора солфеђа и теорије музике Аца Милекића поново су бриљирали. У последњих пет година освојили су 100 награда само на републичким, а укупно, на разним такмичењима око 350.

– На Међународном такмичењу је било заступљено девет категорија, које обухватају ученике ниже и средње Музичке школе. Велика ми је част што сам био део жирија, који чине најеминентнији професори и што сам још једном успешно представио своју школу и наш град. Од мојих ученика такмичило се њих 38 и освојили су 31 прву награду, од којих је 16 специјалних (максималних 100 поена), три друге и три треће награде, као и једну похвалу. Својим драгим ученицима честитам на заиста великом успеху, посебно имајући у виду да су ове школске године већ освојили 40 награда на 29. Републичком такмичењу, додајући томе и једну високу прву награду ученице шестог разреда Милице Лишанчић, из области солфеђа на 10. такмичењу “Бинички”, које је одржано у Београду, 19. марта. Такође, истакао бих још две високе прве награде, које су освојили ученици средње Музичке школе, а које је припремао колега, професор Бранко Бајић – рекао је за наш лист професор Ацо Милекић, посебно захваливши професорки Весни Ружичић са Техничког факултета, која свесрдно помаже у техничком делу такмичења и пуно доприноси успеху ученика.

Одлични резултати ове изузетно музикалне деце су великим делом заслуга и професора Милекића, који је у Музичкој школи “Др Војислав Вучковић” у Чачку запослен од 1993. године. Професор је повремено водио хор ове школе, КУД “Абрашевић“ и Дома културе, као и Мали хор чачанских обданишта. Велики допринос успешном раду и афирмацији Музичке школе дао је својим упорним, континуираним и неуморним трагањем за музикалном децом. Милекић је за вишегодишњи рад и свестрано деловање у образовању младих талената добио бројне награде и признања, међу којима је и Децембарска награда Града Чачка, 2020. године.

Н. Р.

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ

Ученици који су освојили специјалне награде (100 поена) на 8. Међународном такмичењу солфеђа и теорије музике су: Лаура Раковић, Теодора Ушљебрка, Андреа Вулетић, Матија Цогољевић, Соња Цветић, Милица Мандић (други разред); Јован Ружичић (трећи разред); Хелена Павловић, Андреа Пауновић, Петар Прлинчевић, Урош Сретеновић, Исидора Капларевић, Сања Нишавић (пети разред); Мина Рајичић, Кристина Станић и Огњен Станић (шести разред).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.