Aktuelno Sport

JOŠ JEDNOM POSLATA PORUKA MIRA, PRIJATELJSTVA I ZAJEDNIŠTVA

U četvrtak, 6.maja, na terenima SC “Mladost“ održane su “DUNAV OSIGURANjE Sportske igre mladih“. Ovo je šesta sezone da se one održavaju u Srbiji, a drugi put za redom da je domaćin jednog od takmičenja Čačak.

“Igre“ je otvorio Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika, dok je u ime svih učesnika zakletvu prijateljstva položio Rastko Obradović, košarkaš “Mladosti“. Čast da unese baklju prijateljstva pripala je kajakašu Nevenu Kleutu.


Učestvovalo je 670 predškolaca i učenika osnovnih škola ne samo iz Čačka, već su tu bili i gosti iz Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lazarevca.
U malom fudbalu pobedila je ekipa “Borac“ 1 ispred “Borca“ 2 i tima “Sveti Sava“. U disiplini “Između dve vatre“ prvo mesto pripalo je “Tanaskovcima“, drugi je tim “Dragišinci“, a treći je “ČAAK“. U kategoriji šahista rođenih 2008. i mlađih najbolji su Milica Dimitrijević (četvrti razred) i Andrija Đoković (treći razred). Najuspešniji šahisti među onima koji su rođeni 2004. i mlađim su Aleksandra Stojanović (peti razred) i Danilo Maksimović (osmi razred). U odbojci najbolje su igračice “Borca“, koje su u finalu savladale prošlogodišnjeg pobednika “Igara“’, ekipu “Lazarevca“.Treće mesto osvojio je tim pod nazivom “Mala“. Kod dečaka, prvo mesto pripalo je “Metalcu“, drugi je “Sveti Sava“, a treći “Republi“. Među devojčicama najbolji basket igrao je tim pod nazivom “DIS“, druga je “’Preljina“, a treći “Tanasko“. U konkurenciji dečaka, prvoplasirani su “Zmajevi“, drugi su “Đurići“, a treći je “Borac“.
Kod teniserki najbolja je Sara Đuisijević, a najuspešniji teniser je Ilija Lazić.


Zbog vremenskih uslova nije održano takmičenje u odbojci na pesku, dok su se atletičari takmičili van konkurencije.


Prvoplasirani takmičari predstavljaće Čačak na finalu u Beogradu, polovinom jula, a konkurenti će im biti pobednici iz ostala 24 grada iz Srbije. Najbolji iz Beograda učestvovaće na regionalnom finalu, tokom avgusta, u Splitu i tamo odmeriti snage sa predstavnicima Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Pokrovitelj takmičenja je grad Čačak, a igre su sjajno organizovali SC “Mladost“, Savez za školski sport i Čačanski sportski savez uz ogromnu pomoć koju su pružili članovi Aktiva profesora fizičkog vaspitanja.
V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.