Saobraćaj

ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ ОБЕЛЕЖАВА СВЕТСКИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Извор: Јавно предузеће „Путеви Србије“

ЈП „Путеви Србије“ се и ове године придружује обележавању Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, 20.11.2022.г. под традиционалним слоганом „СЕТИ СЕ. ПОДРЖИ. УРАДИ“.
Дан посвећен сећању на милионе жртава саобраћајних незгода широм света прва је почела да обележава Европска федерација жртава саобраcћајних незгода (ФЕВР) 1995.г.
У складу са препоруком Уједињених Нација из 2005.г., Међународни дан сећања на жртве саобраћајних незгода у великом броју земаља обележава се треће недеље у новембру.
Период од 2021 – 2030.г. означава нову Декаду акције за безбедност на путевима током које ćе Светски дан имати веома важну улогу – истицање свих кључних разлога за све неопходне акције током ове Декаде.
Ове године је „ПРАВДА“ кључна тема која за циљ има да скрене пажњу да се Закон о путевима и темељна истрага након несреће морају спроводити како би се открило да ли је злочин почињен, те спречило његово понављање, а кажњавање било одговарајуће и грађанска одштета постала део правосудног система.

У циљу смањења броја и последица саобраћајних незгода, ЈП „Путеви Србије“ од марта 2020.г. спроводи едукативне кампање за подизање свести возача и повећање безбедности у саобраћају, и до сада је покренуло и реализовало три кампање: „3 секунде цео живот“, „Знак значи живот“ и „Не вози зауставном траком“, а у току је и припрема нових.
ЈП „Путеви Србије“ у континуитету наставља друштвено одговорно деловање у области безбедности саобраћаја, поред покретања едукативних кампања, свакодневно скреће пажњу јавности на значај одговорног понашања у саобраћају, обавештава учеснике у саобраћају о стању на путевима и стара се о одржавању и унапређењу квалитета мреже државних путева ради постизања што бољих услова за безбедну и угодну вожњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.