Društvo Grad

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ У ПОСЕТИ НОВОСАДСКОМ ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ

Град Чачак изабран је за Националну престоницу културе за 2023. годину и то је био повод да активисти Канцеларије за младе посете своје новосадске колеге у Омладинском центру у петак 25. новембра. Канцеларија за младе имаће значајну улогу током реализације програма у установама културе и реализацији пројекта „Чачанска роднаˮ па су желели да сазнају и науче што више како би одговорили на све изазове који их очекују и да би, заједно са осталим актерима пројекта престонице културе, оправдали ту титулу.

Њихов домаћин у Новом Саду, граду који је био одабран за Европску престоницу културе за 2022. годину, био је Војислав Пркосовачки, координатор новосадског волонтерског сервиса. Он им је показао комплекс намењен младим Новосађанима који одише креативношћу. Обишли су неколико актуелних изложби и посетили Омладински центар „Опенс“ где се налазе Омладински клуб, конференцијска сала и радни простори за младе. Како кажу представници Канцеларије за младе, центар је потпуно прилагођен потребама младих и о сваком детаљу се водило рачуна.

Фото: Канцеларија за младе

У сали за састанке Војислав Пркосовачки поделио је са њима своје знање и искуство у вези са радом волонтерског сервиса, указао им на све његове аспекте и одговарао на питања и недоумице наших активиста. Из ове посете, захваљујући гостољубивом домаћину, вратили су се обоћени новим знањима и мотивисани да све научено имплементирају у нашем граду.

                                                                                                  Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.