Društvo Grad Zabava

БЕСПЛАТАН ЧАС СТРЕЛИЧАРСТВА ЗА ВОЛОНТЕРЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

У недељу 27. новембра Канцеларија за младе у сарадњи са Стреличарским клубом „Прељинаˮ организовала је бесплатан час стреличарства за заинтересоване волонтере.

Стреличарство је један од стандардних олимпијских спортова још од Олимпијских игара одржаних у Паризу 1900. године. Реч је о „белом спортуˮ који је без разлога запостављен и не посебно популаран у данашње време. Некада су лук и стрела били моћно оружје којим су се бранили част или територија, користили су се и у лову, а данас су превасходно у служби спорта и користе се за разоноду и као хоби.

Фото: Канцеларија за младе

Захваљујући тренеру Томи Несторовићу, волонтери Канцеларије за младе искористили су викенд да науче нешто више о овој традиционалној спортској дисциплини и да савладају основе ове некадашње витешке вештине.

Фото: Канцеларија за младе

Научили су да правилно држе лук и стрелу, да прецизно погоде мету, а они најуспешнији су, већ током првог часа, више пута погодили средиште мете и открили сопствени таленат за овај спорт.

Фото: Канцеларија за младе

Волонтери су понели много лепих утисака са овог часа жељно ишчекујући наставак бављења овом спортском активношћу. У плану је да се у наредном периоду одржи и турнир у стреличарству, тако да препоручују свим заинтересованима да контактирају тренера Тому Несторовића и да почну да тренирају овај спорт што пре.

Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.