Hronika

Преминула Катарина Милићевић Бараћ

Извор: Пр Опште болнице Чачак

Након дванаестогодишње борбе са опаком болешћу, нажалост, битку за живот изгубила је председница Удружења које се управо борби против карцинома. Данас, 28. новембра, преминула је Катарина Милићевић Бараћ, председница Удружења за борбу против рака дојке „Вера“ и дугогодишња чланица ПД „Каблар“.

ДР ДРАГАНА БОЈОВИЋ

Да се подсетимо да је недавно изјавила: „Осећај одбачености многе од нас прати од почетка болести. А ми не желимо да нас доживљавају као беспомоћне особе. И даље можемо да будемо продуктивне и корисне својим породицама и друштву. Циљ Удружења је да оболели од малигних болести имају место где могу да добију савет и помоћ психотерапеута, јер сарађујемо са Центром за лични раст и развој „Огледало“. Желимо да се чује наш глас у друштву, али и да поделимо оно што нас боли, да улијемо наду и снагу једни другима – истиче на почетку разговора Катарина Бараћ Милићевић, председница Удружења, која се већ 11 година бори са овом опаком болешћу.

Остаје да живи њен ентузијазам, њена упорност и пример како треба да се сагледава живот који је носио борбу против овакве болести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.