Sport

KARATE – ”BORAC” PONOVO NAJBOLJI

U borbi za prvo mesto prvotimci čačanskog ”Borca” pobedili su izuzetno jaku ekipu ”Studentski grad” iz Beograda. Prethodno su slavili i u duelu sa domaćinima. Pančevački ”Dinamo” savladali su sa 3:2.

Završni turnir Premijer lige Srbije održan je ovih dana u Pančevu. Čačani su ponovili uspeh iz 2018. i potvrdili značajnu ulogu u karate sportu. U prilog tome ne svedoče samo rezultati seniora, već i pionira, nada, kadeta, juniora. I mlađim kategorijama ”Boraca” pripada epiteti najboljih ekipa. Verovatno je i jedini čačanski klub koji poseduje medalje sa zvaničnih državnih, balkanskih, mediteranskih, evropskih, svetskih premijer liga i svetskih šampionata.

– Zadovoljstvo je biti deo kolektiva koji, ne samo u našoj državi, zauzima visok rejting u karate sportu. Sve zasluge za dobru organizaciju kluba i odlične rezultate pripadaju Upravnom odboru, stručnom timu, karatistima koji dobru organizaciju i stručno vođenje treninga realizuju odličnim rezultatima na borilištima. Ovi rezultati u meni bude posebnu radost, zato što 2020. obeležavamo pola veka karate sporta u Čačku – podseća Slavoljub Piper, predsednik KK ”Borac” i Karate federacije Srbije.

Z. J.     

2 thoughts on “KARATE – ”BORAC” PONOVO NAJBOLJI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.