Kultura

„КО ИГРА СОЊУ САВИЋ“, МЕЂУ ДЕСЕТ НАЈУСПЕШНИЈИХ У 2023.

ПРИЗНАЊЕ ПОЗОРИШНЕ КРИТИКЕ ЛИСТА „ПОЛИТИКА“ ПРЕДСТАВИ ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА ЧАЧАК И БИТЕФ ТЕАТРА

Критичари листа „Политика“ (филмски, позоришни, ликовни, музички и књижевни) изабрали су по десет најуспешнијих остварења из сваке од наведених области. Ана Тасић, позоришни критичар, у десет најуспешнијих остварења из области позоришта уврстила је и представу „Ко игра Соњу Савић“ насталу у копродукцији БИТЕФ театра и Градског позоришта Чачак.

Фото: Слободан Вукајловић Бус

Представа „Ко игра Соњу Савић“ настала је у сарадњи са Bitef teartom у режији Андраша Урбана, као пројекат прве Националне престонице културе – „Чачакска родна“, а подржана је и од Министарства културе.

Ово је велики успех за Градско позориште Чачак с обзиром на то да се представа, између осталог, нашла у конкуренцији са великим београдским позориштима.

Градско позориште Чачак је најмлађе професионално позориште у Србији које је основано пре пет година, па је ово само још једна потврда да се установа развија у добром смеру.

У преходној години смо реализовали и представу „Слобода говора“ Владана Матијевића у режији Николе Бундала, а за ову годину у плану је да се реализују још три представе, сазнајемо од ПР службе Градског позоришта Чачак.

З. Л. С.

Фото: Владимир Опсеница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.