Aktuelno Grad

KOMISIJA ZA PROCENU ŠTETE OD NEVREMENA U POLJOPRIVREDI OD JUČE NA TERENU

Bojan Gavrilović, predsednik Komisije za procenu štete u poljoprivredi

Komisija za procenu štete od nevremena u poljoprivredi, koje je pogodilo Čačak 19. maja, od juče je na terenu. Do sada je 250 poljoprivrednih poroizvođača prijavilo štetu- Trenutno najviše zahteva za nadoknadom, njih 100, pristiglo je iz Miokovaca, gde je udar grada bio i najjači.
Desetočlana Komisija za procenu štete u poljoprivredi, satavljena od stručnjaka iz Instituta za voćarstvo, Agronomskog fakulteta, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Čačak, zaposlenih u gradskoj Službi za poljoprivredu, od juče radi u dve grupe.
– Imajuci u vidu da poljoprivrednici i dalje prijavljuju štetu od grada i nevremena, koje je zahvatilo 19 mesnih zajednica, ne zna se kada će Komisija za procenu štete u poljoprivredi, završiti sa radom – kaže Bojan Gavrilovic, predsednik Komisije.
Kada procena bude konačna, znaće se tačan iznos štete u poljoprivredi od nedavnog nevremena, koja je sigurno velika, istakao je Gavrilovic, ali je i napomenuo da je ove godine, što je dobro u nastaloj situaciji, veliki broj poljoprivrednih proizvođača osigurao svoje zasade i useve.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.