Društvo Obrazovanje

КОНЦЕРТ ЗА ДРУГА МАРКА

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА И ПРОФЕСОРА СРЕДЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ И ГИМНАЗИЈЕ

У организацији ђачких парламената средњих школа Чачка, прошлог петка, 31. марта, у концертној сали Музичке школеДр Војислав Вучковић”, одржан је хуманитарни концерт. У програму под називомФилмска музикаучествовали су ученици и професори Средње музичке школе и Гимназије. Сакупљени новац намењен је за лечење Марка Васиљевића, ученика Техничке школе, који болује од леукемије.

Иницијатори хуманитарног концерта “Филмска музика” били су инспирисани речима патријарха Павла: “Невоља је било и биваће. Околности не зависе увек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди, то само од нас зависи”. Према речима Марије Марочик, председника Ђачког парламента Музичке школе, када су сазнали да њихов друг Марко Васиљевић из Техничке школе болује од леукемије, одлучили су да овај концерт посвете њему.   

– Идеју су подржали ђачки парламенти свих средњих школа. Поред извођача из наше школе, у програму је учествовао и хор Гимназије. На репертоару је била филмска музика, јер је препознатљива свим генерацијама. Новац за нашег друга Марка, који је тренутно на лечењу, прикупљали су ученици свих средњих школа. Марко болује од леукемије, ученик је четвртог разреда Техничке школе, а хуманитарни концерт смо организовали уз сагласност његове мајке. Захвални смо директору и запосленима на подршци, као и ученицима на хуманости, не само наше школе, већ и свих осталих средњих школа. Волели бисмо да хуманитарни концерти постану традиција Музичке школе, јер је битно да увек будемо Људи, односно, хумани – нагласила је Марија Марочик.

На почетку концерта директор Музичке школе Јован Тошић је изразио наду да ће Марко Васиљевић брзо оздравити и захвалио ученицима Средње музичке школе који су покренули ову иницијативу, као и свим средњошколцима на подршци.

Хор Гимназије, под диригентском палицом професорке Мирјане Јаневске, отворио је концерт са нумером “Цвета трешња” из филма “Сабирни центар”, а током програма Хор Средње музичке школе “Др Војислав Вучковић”, са диригентом професорком Наталијом Радовановић, извео је “Moon river” из филма “Доручак код Тифанија”. “Mamma MIA” из истоименог филма извео је Женски вокални ансамбл Средње музичке школе (проф. Исидора Симовић – клавир, Јован Пајовић и Владан Павловић – хармонике), а тему из филма “Амаркорд” Оркестар Средње музичке школе.  У програму су учествовали и: Лена Лукић, Ленка Вујанић, Кристина Курћубић, Елена Глишовић, Милица Вујић, Ђорђе Селаковић, Милош Љујић, Уна Бисенић, Милица Лишанчић, проф. Исидора Пауновић, Јаков Павловић, Вања Јовановић, проф. Александар Поповић, Андреј Зоћевић, Софија Лазовић. Публика је на концерту могла да чује и познате нумере и теме из филмова: “Чудесна судбина Амели Пулен”, “Титаник”, “Пирати са Кариба”, “Ловац на јелене”, “Велики Гетсби”, “Шиндлерова листа”, “Добар, лош, зао”, “Немогућа мисија”, “Кум”, “Телохранитељ”.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.