Sport

КОШАРКАШИ ОШ „МИЛИЦА ПАВЛОВИЋ“ ОДЛАЗЕ НА ШКОЛАРИЈАДУ

Београд ће од 11. до 19. септембра бити домаћин Школаријаде, такмичења у коме ће се ученици основних школа из читавог света надметати у 14 спортова. Кошарка је један од њих, а нашу земљу ће у мушкој конкуренцији представљати тим ОШ „Милица Павловић“, овогодишњи првак Србије.

  • Припреме за ово такмичење започели смо почетком августа и свакодневно смо тренирали у нашој сали. Направљена је само краћа пауза од десетак дана када су ученици ове школе били на мору у Улцињу. Састав је исти као онај који је освојио прво место у Србији, јер право наступа имају и они играчи који су сада средња школа, а били су у тиму. Спремни смо, сва деца су здрава и очекујем да на прави начин представимо српску и чачанску кошарку – рекао је Срђан Раденковић наставник спорта и физичке културе и тренер екипе.

Прву утакмицу Чачани ће одиграти 13. септембра, а у Београд одлазе у недељу, 12. септембра. Играчи су оптимисти и очекују да ће бити достојни традиције коју у кошаркашким такмичењима има ова школа, јер су њени ђаци до сада три пута били прваци државе, четири пута други, а два пута освајали треће место.

Ово је први пут да се организује једно овакво такмичење. Подршку је пружила Влада Републике Србије, а покровитељи су Министарство омладине и спорта и Међународни савез за школски спорт. Организатор је Савез за школски спорт Србије, а одлазак наших представника омогућили су локална самоуправа и Савез за школски спорт Града Чачка.

ФОТО: Лејча

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.