Aktuelno

KUPAČI, OPREZ!

Kupališna sezona je dostigla svoj vrhunac, kažu u SC “Mladost”, a za vikend najavljeni su pakleni dani. Dragan Savković iz SC “Mladost” kaže da su povećane mere opreza na gradskoj plaži.

kup

  • Mi smo sa naše strane sve preduzeli da pojačamo broj spasilaca, da imamo lekarsko obezbeđenje, sprovodimo higijenske mere na plaži i sve što pravila naše službe nalažu. Međutim, potrebna nam je saradnja građana – navodi Savković, ističući da je neophodno da oni poštuju pravila na plaži, table upozorenja, da se ne kupaju u zabranjenoj zoni, naročito blizu brane i ispod zatvarača.

Savković navodi da su ovih dana primetili da je povećan broj onih koji skaču sa brane i koji se kupaju na zatvaračima, što je, kako navodi, veoma opasno.

  • Na ovom jezeru je protočna voda, dolazi do promene vodostaja, vrtloženja. Ovih dana je bilo slučajeva da naši spasioci intervenišu zbog male dece, ali sve je na kraju bilo kako treba – kaže Savković.

On je napomenuo da su i na bazenima i na gradskoj plaži angažovana od dva do četiri spasioca, u zavisnosti od potrebe, a na oba kupališta je prisutna i medicinska ekipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.