Grad

KUPANJE U HLADNOJ VODI NA BOGOJAVLJENJE GARANTUJE SREĆU, ZDRAVLJE I NAPREDAK

U nedelju, 19. januara, biće organizovano šesnaesto plivanje za Bogojavljenski krst. Organizator ovog događaja je SC “Mladost“, pokrovitelj je Grad Čačak, a sve se odvija pod blagoslovom crkve Svetog Vaznesenja.

Dragan Savković, Miloš Stevanić, Snežana Ašanin

-Do sada je prijavljeno 170 učesnika, od kojih je najmlađi jedan devetogodišnjak, dok najstariji ima 65 godina, a plivaće i šest odvažnih pripadnica lepšeg pola. Posebno nas raduje i podatak da neće plivati samo Čačanke i Čačani, već i 20 Gornjomilanovčana, a njih osam dolazi iz Guče i Lučana. Preduzeli smo sve mere da bezbednost bude na najvišem nivou. Zbog toga su svi učesnici prošli lekarske preglede u Domu zdravlja, a tokom trke na stazi će dežurati članovi Ronilačkog kluba “Borac“ i Kajakaškog kluba “Čačak“. Redari će na tribina i oko njih voditi računa da sve protekne u najboljem redu – rekao je Dragan Savković iz SC “Mladost“.

Nažalost, poslednje dve godine goruće pitanje je zagađenost Zapadne Morave.

-Zavod za javno zdravlje neprestano radi analizu vode. Poslednje zagađenje je registrovano tokom jula meseca. U oktobru i decembru voda je bila treće kategorije, a poslednjih desetak dana rade se učestale kontrole, jer ne želimo da ugrozimo ničiju bezbednost – izjavio je Miloš Stevanić direktor SC “Mladost“.

U Velikoj sali Doma kulture biće održana Bogojavljenska akademija na kojoj pobednik plivanja za Časni krst i svi hrabri plivači dobijaju zaslužena priznanja.

-Ovogodišnja, deseta po redu, posvećena je onima koji odlaze u inostranstvo i nosi naziv “Ostajte ovde“. Osnovni motiv je da se mladi pozovu da ostanu u našoj prelepoj Srbiji i ne odlaze nigde. Pored hora Gimnazije, pod dirigentskom palicom Mire Janevske, učestvovaće Etno džez orkestra pod upravom Aleksandra Alempijevića, KUD “Bambi“, izvorna pevačka grupa Crnućanke, guslari, glumci. Specijalni gost je glumica Tanja Bošković – rekla je Snežana Ašanin, etnolog Narodnog muzeja u Čačku.


Obeležavanje Hristovog krštenja ima i humanitarni karakter, pa će na Gradskoj plaži i u holu Doma kluture biti organizovano prikupljanje sredstava za lečenje Luke Rakonjca, učenika OŠ “Vladislav Petković Dis“. Zbog proceduralnih problema ovog puta neće biti organizovano dobrovoljno davanje krvi, ali, kako su obećali u organizacionom odboru, naredne godine će naši najhumaniji sugrađani ponovo biti u prilici da na taj način nekome pomognu.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.