Društvo

ЛЕП ГЕСТ ЧАЧАНКЕ МАРИЈЕ ИЛИЋ – ВЕНЧАНИЦУ ПРОДАЛА У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ

Венчаница је и Марији Илић једна од најдражих успомена. Али, није се двоумила када је видела да је породици малог Вукана Стоиљковића из Врања неопходно да у што краћем року сакупи 2,5 милиона евра за лечење своје бебе. Венчаницу коју је носила пре непуну годину ставила је на фејсбук страницу „Буди хуман“ за лицитацију у хуманитарне сврхе.

– Прошле године у септембру смо се супруг и ја венчали. У међувремену, пре два месеца, добили смо девојчицу. На тој ФБ страници видела сам да девојке стављају своје матурске хаљине како би помогле болесној деци. Остало је било веома мало времена да се сакупи новац за малог Вукана. Тако сам и ја одлучила да продам своју венчаницу, да од тога корист има једно дете. Једноставно, у мени је проговорио мајчински инстинкт – објашњава овај свој, за многе, необичан гест.

Делимични „кривац“ је и супруг Никола, који је Марију наговорио да мало више јавност сазна за лицитацију венчанице. Тако је, за свега 24 сата, са почетних 5.000 динара, достигла цену од 29.000. Наравно, цена нове венчанице је била много већа, али, како каже Марија, материјална вредност сада и није толико важна, јер  је хуманост највећа драгоценост.

– Нисам ја једина, много људи даје своје драге успомене, како би помогли другима, а увек смо посебно осетљиви на децу. Надам се да је породица успела да сакупи новац и да је Вукан већ отпутовао на лечење. Драго ми је да је моју венчаницу купила Крушевљанка, која, такође, има мало дете. Претпостављам да нису могли да праве венчање и свадбу због короне. Као и ја, и она је наменски хтела да тај новац буде за Вукана – каже Марија и апелује на све оне који су у могућности да се укључе у бројне акције за прикупљање помоћи за лечење малишана.

В. Т.

Како су пренели медији, крајем прошле седмице деветомесечни Вукан Стоиљковић из Врања отпутовао је са родитељима у Будимпешту, где би након детаљних анализа и прегледа који ће трајати десетак дана, требало да прими генску терапију, један од најскупљих лекова на свету и тако победи спиналну мишићну атрофију најтежег типа. За два месеца хуманитарне акције у којој су учествовали многи хумани људи и установе, за Вукана је сакупљено 2,5 милиона евра. Готово у последњем тренутку сакупљено је недостајућих 100.000 евра…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.