Dragačevo

LUČANI – DVOJE OBOLELIH, 101 U IZOLACIJI

Kod dve osobe sa područja Lučana potvrđeno je prisustvo korona virusa i one su u stabilnom stanju, saopšteno je danas iz te lokalne samouprave, prenosi agencija MNA.

Jedna oboleli se nalazi u zdravstvenom centru Kragujevac dok se drugo lice leči u čačanskoj bolnici.

U samoizolaciji je 101 lice i radi se o osobama koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženima ili onima koji su bili u inostranstvu, poslovno ili turistički.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Zoran Vučićević navodi da je opština Lučani od samog uvođenja vanrednog stanja organizovala rad javnih preduzeća, Opštinske uprave kao i drugih ustanova kako bi se što kvalitetnije obavljale sve mere u cilju zaštite građana od invazivne infekcije.

Kol centar Opštine radi svakog dana od 07:00 do 16:00 sati i prima sve pozive građana u dostavi osnovnih životnih namirnica i lekova.

“Komunalac je danas ponovo izvršilo prskanje svih stambenih zgrada dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloritom. Dezinfikovane su i sve ustanove u kojima je često prisustvo građana, i to Dom zdravlja, vrtić, apoteke, policijsku stanicu, benzinske pumpe, prostor ispred trgovinskih objekata…” rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, Operativni tim za socijalno ugroženo stanovništvo obilazi najugroženije po zahtevima građana i prema proritetima, obezbeđujući najneophodije namirnice za socijalno najugroženije.

“Isporuka električne energije, toplotne energije i vode za piće za naše stanovništvo je redovna i za sada bez ikakvog zastoja, zaključio je Vučićević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.