Dragačevo Region

И ДАНАС БОГАТ ПРОГРАМ У ГУЧИ: НАСТУПАЈУ ПОБЕДНИЦИ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ САБОРА И МАЈСТОРИ ТРУБЕ ДЕЈАН ЛАЗАРЕВИЋ И САША КРСТИЋ

И ДАНАС БОГАТ ПРОГРАМ У ГУЧИ: НАСТУПАЈУ ПОБЕДНИЦИ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ САБОРА И МАЈСТОРИ ТРУБЕ ДЕЈАН ЛАЗАРЕВИЋ И САША КРСТИЋ

Гости престонице трубе и данас могу да уживају у богатом програму 62. Драгачевског сабора трубача. На позорници Културног центра у 15:30 биће организован културно-уметнички програм „Чувари традиције – ствараоци будућности“, у коме ће учествовати трубачки оркестри, певачке групе и солисти. У 16:30 почиње концерт београдског АКУД „Бранко Крсмановић“, а од 18 сати једна за другом наступају трубачке капеле из Пољске и Италије. У 20 часова биће одржан концерт трубачког оркестра Данијеле Веселиновић, Јелене Урошевић, виолина и Неде Николић, фрула. На главној позорници, на стадиону крај Бјелице, у 21 сат биће организован наступ победника прошлогодишњег Сабора „Победили су – заслужили су“, а након тога следе концерти мајстора трубе Дејана Лазаревића и Саше Крстића.

Подизањем саборске заставе и интонирањем саборске химне “Са Овчара и Каблара у Гучи је јуче почео 62. Сабор трубача. Прослављени одбојкаш Драгачевац Жељко Танасковић, овогодишњи домаћин Сабора, поручио је  да мала варошица Гуча током тродневног трајања манифестације постаје домаћин светковине која Србију ставља на централно место музичке мапе света.

– Kао што знате, био сам у генерацији која је поштована у Европи и свету, али када вас ваши суграђани поштују – то је посебна емоција! Задовољство ми је што сам домаћин једног оваквог догађаја који промовише српске обичаје и нашу културу и ми данас одавде шаљемо поруку не само ових крајева, већ и целе Србије, да смо добри домаћини и да се наша садашњост и будућност заснивају на поштовању изворних тековина – истакао је Танасковић, домаћин Сабора.

А да је Сабор трубача истински празник музике, весеља, али и богатства народног духа, из сата у сат уверавају се бројни сабораши који из разних крајева Србије и иностранства стижу у предивну и непоновљиву престоницу трубе да управо из ње у своје домове понесу незаборавне утиске.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.