Ivanjica Region

НАКОН ОБУКЕ ДОБИЛИ ПОСАО У „МАТИСУ“

          НАКОН ОБУКЕ ДОБИЛИ ПОСАО У „МАТИСУ“

     Десет младих Ивањичана је, након завршене бесплатне обуке за ЦНЦ оператере добило посао у компанији „Матис“. Први радни дан ће им бити у понедељак. Обука је реализована у оквиру пројекта ивањичке Канцеларије за младе „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“, а у сарадњи са академијом „Oxford“.

ЦНЦ оператери (фото: КЗМ Ивањица)

     „Матис“ је младима платио и сваки дан проведен на обуци и тиме их додатно мотивисао  за останак у компанији. Пошто планира ширење својих погона и набавку већег броја CNC машина, ови кадрови у наредном пeриоду биће све потребнији. Сарадња Канцеларије за младе и „Матиса“ биће настављена кроз обуку за 3Д моделовање и књиговодствено-финансијске услуге.

     Пројекат „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ Канцеларија за младе општине Ивањица  реализује у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM) и UNDP у Србији. Финансира га Швајцарска влада преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица.

                                                                                                         Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.