G.Milanovac Region

Милановачка пијаца ускоро ће добити модернији изглед

Милановачка пијаца ускоро ће добити модернији изглед


У циљу стварања бољих, квалитетнијих и савременијих услова за живот мештана рудничко-таковског краја општинско руководство на челу са председником Дејаном Ковачевићем, увелико ради на реализацији постојећих пројеката, а упоредо иде корак напред израђујући нове пројекте. Недавно смо информисали јавност да ће се ускоро започети са реализацијом пројекта речног корита реке Деспотовице, а већ данас је презентован нови пројекат, а то је пројекат уређења постојеће градске пијаце. Представљајући пројекат Зорица Сретеновић, архитекта „Урбанпројекта“ истакла је да је одрaђена техничка документација и добијена грађевинска дозвола, тако да се може одмах приступити градњи.


-Реализацијом овог пројекта, Горњи Милановац добија једну модернију, функционалнију, естетски уређену, организовану пијацу, са дефинисаним просторима и за окупљање и за продају појединачне робе. Цела зелена пијаца ће бити покривена што је веома важно и за оне који продају, али и за оне који су дошли да купују. У оквиру постојећег објекта млечне пијаце биће обезбеђен простор за одлагање робе. Локали на робној пијаци имаће застакљен део са грејањем, који ће продавцима бити од велике користи током зимских месеци. Нова пијаца ће поседовати нешто више локала, односно продајних места. Поменућу само да смо зелену пијацу поделили на функционалне целине, односно поседоваће затворени и отворени део, тако да је ће имати довољно места за све – рекла је архитекта Сретеновић.
Иван Лазић, директор ЈКП “Горњи Милановац” под чијом се ингеренцијом налази градска пијаца, овом приликом је изнео податак да се на изради пројекта радило дужи период јер је детаљно сагледан и разматран сваки сегмент овог пројекта.
-Јавно комунално предузеће је идејни творац будућег изгледа зелене и робне пијаце. Ово што сте данас видели је резултат трогодишњег рада тима “Урбанпројекта”, Јавног комуналног предузећа и општине Горњи Милановац. Пресрећан сам, јако лепо изгледа, амбијент ће бити измењен и употпуњен. На исти начин смо пре три и по године представили пројекат затвореног базена и дошли смо до изградње, тако да верујем да ћемо у овој години, пронаћи модел финансирања и следеће године приступити реконтрукцији – рекао је директор Лазић.
Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац након презентације пројекта, прво се захвалио „ Урбанпројкту” који је поново био на висини задатка када су у питању објекти од јавног значаја на територији општине Горњи Милановац и додао:
-Зелена и робна пијаца у Горњем Милановцу заслужују потпуну реконструкцију, не само због људи који раде на тој пијаци већ због читавог града и амбијента. Град нам је сваким даном све лепши и лепши и желимо да на овај начин квалитет живота у Горњем Милановцу подигнемо на још виши ниво. Оно што бих ја желео, то је да овај пројекат реализујемо већ у наредној години. Ја ћу се потрудити да један део новца добијемо од државе, док ће остатак бити финансиран из буџета општине. Ово је веома значајан пројекат, како за житеље Горњег Милановца, тако и за све посетиоце који ће на потпуно новој и модерној пијаци моћи да купе све оне аутентичне производе из овог краја- истакао је председник Ковачевић.
Нова градска пијаца располагала би са 4 локала од 42м² и 40 локала од 15м², имала би 168 тезги за различите продајне намене као и пролаз који спаја две улице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.