G.Milanovac Region

Milanovačke škole spremne za početak školske godine

Direktori škola u Gornjem Milanovcu već su podneli pisane izveštaje nadležnim opštinskim službama o pripremljenosti za početak školske 2020/21 godine, a na satanku sa novoizabranom pomoćnicom predsednika Opštine Gornji Milanovac za prosvetu Aleksandra Janković svako od njih je predstavio model nastave koji će se sprovoditi u skladu sa uputstvima i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućim problemima sa kojima se škole suočavaju, ali i o načinu njihovog rešavanja.


„Sve škole sa teritorije gornjomilanovačke opštine, osnovne i srednje, kao i Predškolska ustanova, spremno će dočekati 1. septembar, kada su u pitanju sve preporuke i epidemiološke mere koje treba da se sprovedu u cilju zaštite naše dece. Ono što bi oni imali kao nedoumicu, po pitanju sredstava koja im nedostaju, dogovoreno je da dostave u pisanom obliku, pa ćemo rešavati prema prioritetima. “ – rekla je Aleksandra Janković .


Prema dogovoru, niži razredi osnovnih škola nastavu će pohađati neposredno po osnovnom modelu, dok će učenici od petog do sedmog razreda funkcionisati u okviru osnovnog modela, uz podelu učenika na dve grupe, u zavisnosti od broja đaka.

-Učenici srednjih škola nastavu će realizovati po kombinovanom modelu, odeljenja će biti podeljena u dve grupe u zavisnosti od broja učenika, tako da će jedne nedelje pohađati neposrednu nastavu, a sledeće će biti organizovan rad na daljinu – rekla je janković.

Predškolska ustanova „Sunce“ svoja vrata je otvorila još u maju i sve vaspitno obrazovne aktivnosti sprovodi prema već ustaljenoj dinamici, uz poštovanje svih mera i preporuka nadležnih institucija.

Aleksandra Janković je rekla da će lokalna samouprava svim đacima, roditeljima, ali i zaposlenima u obrazovnom sistemu, omogućiti što bolje uslove rada, ali je neophodno da svako iz svog domena pomogne školarcima da što uspešnije premoste trenutnu situaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.