Kultura

PREDSTAVLJEN 49. ZBORNIK RADOVA NARODNOG MUZEJA U ČAČKU

Povodom 68 godina postojanja Narodnog muzeja, danas je predstavljen 49. broj Zbornika radova. Kako je istakla direktorka muzeja Delfina Rajić ovaj renomirani časopis u ovom broju predstavlja deset metodoloških radova, a nastavljeno je i sa tradicinolanim, prepoznatljivim dizajnom.

Izdavačka delatnost Nariodnog muzeja vodi poreklo od 1955. godine i realizuje se kroz čitav niz posebnih izdanja. Od 1969. i kroz stalnu muzejsku publikaciju Zbornik radova Narodnog muzeja.

-U ovom renomiranom izadnju objavljuju se rezultati naučno istraživačkih projekata, koje ova ustanova ostvaruje u saradnji sa drugim srodnim ustanovama i institucijama. Od broja 34 zbornik je promenio svoj vizuelni identitet, pa smo odlučili da i u svakom narednom broju nastavimo tradiciju reprezentativnog, prepoznatljivog dizajna, koji istovremeno oslikava kulturno nasleđe čačanskog kraja – rekla je Delfina Rajić.

Tako je na korici novog broja prikazana kamena skulptura lava iz Čuljevine u Prijevoru, koji potiče iz kraja četvrtog i početka petog veka.

-Među svojim koricama 49. Zbornik je sabrao deset metodoloških radova. bez kojih se ne može steći jasan uvid u naciobalnu prošlost, kao ni sadašnjost ni budućnost – rekala je direktorka Muzeja, naglasivši da ova kulturna ustanova 49. Zbornikom i drugim aktivnostima upeva u potpunosti da realizuje ciljeve svog postojanja, već 68 godina.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.