Društvo

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ У ЧАЧКУ: Сагледавање штете након невремена

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ

Сагледавање штете након невремена

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, као и представници Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије данас су посетили Чачак. Заједно са градоначелником Милуном Тодоровићем и представницима локалне самоуправе били су у Миоковцима, где је услед обилних падавина током викенда, урушен мост на реци Чемерници, који спаја ову Месну заједницу са Горњом Горевницом.

Министар Момировић је истакао да је држава уложила озбиљна средства у инфраструктуру и регулисање водотокова река, на ширем подручју града Чачка и, како је нагласио, зато није било озбиљнијих штета приликом недавних падавина. Он је истакао да ће држава наставити да инвестира у стратешку и локалну инфраструктуру, како би се подигао квалитет живота грађана у сваком делу Србије.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић нагласио је да је мост, који је услед бујичних вода урушен, јер су страдали стубови, грађен 2001. године. Он је истакао да мост није од виталног значаја за становнике овог краја, али да ће локална самоуправа учинити све да он што пре поново буде у функцији. Како је рекао градоначелник, санација моста, као и уређење речног корита, коштаће око 20 милиона динара.

-Влада Републике Србије у протеклих пет година уложила је око 4,5 милиона евра у овај део града, у санацију и насипе и уређење корита реке Чемернице и Западне Мораве у доњем току. Заједно са Владом уређујемо водотокове првог и другог реда, али овакве бујичне воде су увек непредвидиве – рекао је Тодоровић, захваливши министру Момировићу и представницима Канцеларије за јавна улагања што су дошли у Чачак да сагледају штету на инфраструктури.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.