„Mocart“ ispunio obećanje

Piše: Đurđe Mečanin

Hrabrom mladiću i karate reprezentativcu Lazaru Jojiću, obolelom od Kronove bolesti, naša kompanija donirala dva kimona!

 

L1

O hrabrom Čačaninu Lazaru Jojiću Mozzart Sport je ranije pisao. Ukratko Vas podsećamo da je reč o mladiću koji je kao dete, još u četvrtom razredu osnovne škole, oboleo od veoma teške, autoimune, Kronove bolesti. Tokom godina bolest je nosila razne teškoće. Lazar je morao i na operaciju, primao je terapiju, imao poseban režim ishrane… i sa nepunih 40 kilograma krenuo u srednju školu.

Da nesreća nikad ne ide sama pokazalo se i u slučaju mladog Jojića, jer su mu nekoliko puta iskakala kolena pa je morao na lečenje na Banjicu. Ipak, Lazar se nije predavao.

Sledi lepši deo priče.

Lazar je veoma rano počeo da trenira karate, bez tog sporta nije mogao da živi, a lekari su mu, kad mu je ustanovljena bolest, strogo zabranili da se bavi bilo kojom fizičkom aktivnošću. Na sreću, Lazar ih nije poslušao, bio je hrabar, nastavio je da trenira. Prvo po malo, a kasnije sve više i više.

Počeo je da se sprema za takmičenja na kojima je osvajao i medalje. Snaga volje je pobedila.

“Karate sam počeo da treniram u KK Sloboda iz Čačka. Ukupno šest godina. Sad sam član KK Čačak i to čak devet godina. Vredno radim pod palicom glavnog trenera Miloša Senića”, kaže za Mozzart Sport Lazar Jojić.

L3

Naš junak se ozbiljno sprema za Svetsko prvenstvo koje će biti održano početkom novembra u Rumuniji. Bio je na pripremama u Bugarskoj, potom na Goču gde je, kako nam je kazao, trenirao po sedam sati dnevno.

Jojić pored toga što naporno trenira, paralelno studira u Čačku, a u međuvremenu je i našao posao. Svestan je materijalne situacije u porodici i koliko mu je novca potrebno kako za lekove, tako i za specijalan režim ishrane.

Takođe, bila mu je potrebna i nova sportska oprema. U želji da pomogne junaku naše priče kompanija MOZZART je još jednom na delu pokazala svoju društvenu odgovornost.

MOZZART je Lazaru donirao dva kimona, baš onakva kakva su mu potrebna za svetsku smotru.

 

“Veliku zahvalnost dugujem MOZZARTU jer mi je poklonio dva kimona koja su mi bila baš neophodna. Ispunili su mi želju, jednostavno nemam pravih reči, oduševljen sam, i ponavljam, dugujem veliku zahvalnost kompaniji MOZZART”, konstatovao je Lazar Jojić kome želimo da nastavi baš, koja koincindecija, onako kako piše na naslovnoj strani poslednjeg Mozzart Sporta-HRABRO!

Mozzart sport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.