Grad

MOGUĆE POSTAVLJANJE POSUDA ZA ŽAR, DA NE BI GORELI KONTEJNERI

Podzemni kontejner u Ulici Bate Jankovića nedovno je izgoreo zbog neadekvatnog odlaganja otpada, kažu nadležni u Javno komunalnom preduzeću „Komunalac“. Kako bi se ove situacije predupredile, tehnički direktor ovog preduzeća Miodrag Luković kaže da je moguće postavljanje posuda za odlaganje žara. Potrebno je samo da se sugrađani obrate zaposlenima u „Komunalcu“.

Ovo je prvi put da se desilo u Ulici Bate Jankovića, ranije se dešavalo kod kontejnera koji je kod apoteke „dr Dragiša Mišović“, ali je za to nađeno rešenje jer je postavljena posuda za žar.

Tamo smo napravili takozvano reciklažno ostvo podzemnih kontejnera, gde smo dodali kontejner za staklo i posudu za žar. Takvu posudu smo postavili i u Ulici Filipa Filipovića, u dogovoru, i nazahtev sugrađana koji tu žive, koji koriste ogrev na drva i ugalj. Oni su anm to predloćili i smo odmah ispoštovali – navodi Luković.

On apeluje na sugrađane da žar prvo zagase, pa odlože pored kontejnera.

-Mi ćemo to pokupiti ,a ako bi trebalo da postavimo posebne posude i njih ćemo postaviti sve u dogovoru sa saugrađanima. Potrebno je samo da od nas zatraže tu uslugu – kaže Luković.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.