Sport

„МОРАВИ“ ПРВО МЕСТО

ОДРЖАНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ЖЕНСКОЈ ИНКЛУЗИВНОЈ ОДБОЈЦИ

„МОРАВИ“ ПРВО МЕСТО

У светским размерама инклузивном спорту се у оквиру Специјалне олимпијаде од 2003. године посвећује све већа пажња. Посебност ове врсте спорта је да се тимови састоје од особа са посебним потребама (спортисти) и оних из редовне популације (партнери), а препорука је да између њих не буде велика разлика.

У суботу, 9. октобра, у сали ШОСО „1. новембар“ одржано је Првенство Србије у женској инклузивној одбојци. Тим су сачињавале три спортискиње и три партнерке. 

– Учествовало је 11 клубова Специјалне олимпијаде из исто толико градова. Није се појавио само клуб из Јабуке. Пре такмичења урађена је процена способности екипа и направљене су три групе у зависности од њихових способности – објашњава Милорад Ђондрић координатор Специјалне олимпијаде Србије за одбојку.

Чачак је представљао Спортски клуб „Морава“ и сврстан је у прву групу. Наше девојке су савладале зрењанински „Хенди спорт“, крушевачку „Балестру“ и „Милан Петровић“ из Новог Сада са по 2:0 и освојиле прво место. У другој групи најбоља је била крагујевачка „Пчелица“, док је у трећој то пошло за руком „Младости“ из Пирота.  

Организатори овог такмичења су били Град Чачак, ШОСО „1. новембар“ и Спортски клуб „Морава“, а подршку такмичарима пружио је и прослављени одбојкаш Владимир Грбић, амбасадор Специјалне олимпијаде. 

                                                                                                                   В. Д.

НАШИ СУ УСПЕШНИ У ИНКЛУЗИВНОМ СПОРТУ

Ђондрић истиче да наши такмичари од 2003. редовно учествују на свим међународним такмичењима инклузивног спорта и бележе одличне резултате. На последњим Светским летњим играма Специјалне олимпијаде одржаним у Абу Дабију 2019. године српски репрезентативци су освојили 19 медаља. Наредне ће бити у Берлину 2024. године и сви очекују да ће на њима остварити још боље резултате. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.