Društvo Obrazovanje

На ФТН у Чачку почели „Дани отворених врата“

На Факултету техничких наука у Чачку у суботу, 7. маја, почела је манифестација „Дани отворених врата“. Ова високообразовна установа поново организује „Дане отворених врата“ непосредно, иако су се сусрети будућих студената и професора одржавали онлајн због пандемије. Како би се указала прилика свим заинтересованим матурантима да посете ФТН, „Дани отворених врата“ биће уприличен сваке суботе током маја и у суботу, 11. јуна , у термину од 10 до 14 часова.

Циљ ове манифестације је да се будући студенти у неформалној атмосфери упознају са професорима и асистентима,  студијским програмима,  условима уписа на факултет, условима студирања и студентског живота у Чачку, као и могућностима за студентске праксе и мобилности, наставним и ваннаставним активностима… За будуће бруцоше биће отворена врата слушаоница, рачунарских учионица, лабораторија и амфитеатара. На тај начин матуранти  имају могућност да стекну утисак како је студирати на најбројнијем и најразноврснијем техничком факултету у овом делу Србије. У оквиру ове посете будући бруцоши могу обићи и библиотеку, Студентски парламент,  Студентски дом и ресторан и све остало што што им је битно током студирања.

Прошле суботе Факултет техничких наука посетили су ученици Техничке и Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка. Иако су већ опредељени када је реч о студијским програмима, матуранти истичу да им је ова посета помогла да стекну потпуну слику онога што их очекује у академском свету.

„Никад пре нисам био на Факултету техничких наука, овај обилазак ми се допао, препоручио бих и осталим матурантима да дођу и виде Факултет техничких наука. Одлучио сам да упишем студијски програм Графичка техника, како бих наставио породични посао и зато што волим графику“, рекао је Никола Кривокућа, матурант Прехрамбено-угоститељске школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.