Društvo

ДОБРОТВОРНИ КОНЦЕРТ У ТРУБУШАНИМА

ЈОШ ЈЕДНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА МАЛУ НИКОЛИНУ ЋИРИЋ

Прошла су три месеца од када је мала Николина Ћирић била на првом испитивању у Универзитетској болници у Истанбулу. У међувремену је прославила пети рођендан, али сада у много ведријем расположењу. Терапије и вежбе које су јој препоручили турски лекари већ су дали добре резултате. Нина је уз помоћ помагала и сталних физијатријских вежби стала на своје ноге, а почела је и много више да говори. Њена породица се нада да ће бити још боље. Крајем маја, заједно са мајком Данијелом Милутиновић, Николина поново путује за Истанбул, на прву котролу. И за то је овој шесточланој породици потребна велика помоћ, око 9.000 евра. Да би био прикупљен новац, заказан је хуманитарни концерт за среду, 11. мај, у 18 часова у Дому у Трбушанима. Најављено је око 20 учесника, а сав новац од улазница намењен је за помоћ Николини.

Концерт огранизују породични пријатељи Нининих родитеља, који су за девојчицу прикупљали новац и на више хуманитарних базара прошле и ове године, у чему су имали помоћ и чачанске Канцеларије за младе, Градске библиотеке и бројних донатора.

– Мада је одзив Чачана и привредника био добар, тада није прикупљено довољно новца за Николинино лечење у Турској.  Ипак, родитељи су уз много труда успели да прикупе средства за то прво испитивање. Сада, на контроли требало би да лекари опет ураде магнетну резонанцу и да дају смернице шта даље. Поново ће у Истанбулу бити 15 дана. За болничке трошкове, авионске карте и смештај за њу и мајку, потребно је око 9.000 евра. На Николинином рачуну у Хуманитарној фондацији „Буди хуман“ остало је веома мало новца, тако да морамо скоро од почетка – испричала нам је једна од организаторки хуманитарног концерта у Трбушанима и захвалила руководству Месне заједнице на подршци и разумевању.

Породица мале Николине Ћирић на окупу за њен пети рођендан

Она каже да је за сада своје учешће потврдило око 20 певача и група, међу којима су Срећко Шушић, Весна Ђокић, Милица Ђокић, Зорица Ерић, Јованка Лазовић, Василије Љубимировић, Тома Радуловић, КУД ФРА… Организатори и Николинина породица захваљују свим учесницима, као и Чолу који је дао бесплатно озвучење и уступио свој оркестар.

Како нам је рекла, турски лекари су дали лоше прогнозе за малу Чачанку, али су препоручили да се са њом што више вежба, да се примењује одговарајући режим исхране и витамина, да се са њом што више разговара…

– И заиста, она је за свој пети рођендан 12. априла, са нама поделила велику радост – стала је на ноге, а када је видела поклоне рекла је „хвала“! То је велики подстрек за породицу и све пријатеље.

Цена карте је 300 динара, може се купити пред хуманитарни концерт, а остављена је могућност да свако уплати колико може.

– Специјални гост на концерту је петогодишњи Василије Милуновић из Београда, који болује од исте болести као и Николина. Он ће доћи са својим родитељима, да буде подршка Нини – наводе организатори.

В. Т.

ПОМОЋ И ДАЉЕ ДОБРО ДОШЛА

Да подсетимо, превремено рођење у седмом месецу трудноће, оставило је последице на Николинино здравље. Рођена је са само 850 грама и одмах је пребачена у инкубатор, где је добила мождано крварење. Дијагностикован јој је хидроцефалус, због чега је оперисана на Дечјој клиници у Тиршовој. Тада јој је уграђен ВП шант. Осим церебралне парализе дијагностикована јој је и епилепсија, а има и „лептир“ болест. Пре две године поново је оперисана, јер се ВП шант запушио, па је рађена ревизија.

Помоћ за Николину Ћирић и даље се може уплатити преко Фондације „Буди хуман“, слањем СМС поруке 1148 на 3030 или уплатом на динарски рачун: 160-6000001248314-83.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.