Grad

Na Kamenici idealno za odmor, ali puni kontejneri

Pored Ovčar Banje, u blizini Čačka je još jedno omiljeno kupalište Čačana, ali na Kamenici, takozvani „Mali slapovi“. Prema rečima meštana, deo korita je popločan zahvaljujući „Železnicama Srbije“ i sa okolnim rastinjem prestavlja pravu malu oazu mira za porodični celodnevni odmor.


-Nažalost, sam prilaz mestu je neuređen. Dobrodošlicu vam žele dva kontejnera koja se nalaze na samom parkiralištu ispred kupališta i ako imate sreće, zateći ćete ih polupune ili uglavnom pune, jer se smeće odvozi samo jedan dan sedmično. Mesto pokriva kamera, nesavesni korisnici komunalnih usluga se kažnjavaju, ali to nije dovoljno. Uzdamo se u dobru volju Grada i JKP „Komunalac“ da se ovaj problem reši, makar i pražnjenjem kontejnera dva puta sedmično – priča Jelena Kvrgić, koja se iz grada, doselila baš u ovaj kraj, gde je kupila kuću, kako bi mogla da uživa van gradskih saobraćajnica.


Iako su mnogi osporavali žurke koji su mladi pravili na ovoj reci, ironično, ali nakon jedne od njih, kada je baš Jelena na svojoj FB strani postavila fotografiju na kojoj je plaža prepuna smeća, deca koja su organizovala žurku pohrlila su u velikom broju i sredila čak i ono što nisu oni zaprlajli. Tako da je plaža sada čista, a svakog vikenda tamo je više od 20 partkiranih automobila, porodice dolaze da se rashlade u Kamenici i uživaju u prirodi.


I sve to, bilo bi mnogo lepše, samo da im nije velike količine otpada. Zbog toga smo kontaktorali JKP „Komunalac“ i šefa Radne jedinice „Čistoća“ Pavla Pavlovića, koji je rekao da je na tom delu ugrađen video nadzor, kao i da su postavljena dva velika kontejnera, da su meštani odgovorni, ali da najveći problem prave oni koji tu izbacuju kabasti otpad, što nam je potvrdila i naša sagovornica.

Dva kontejnera od sedam metara kubnih trebalo bi da su dovoljna. Od kada imamo video nadzor Komunalana milicija je hvatala počinioce i to je donekle smanjilo, da tako kažem, prestupe onih koji tu izbacuju kabasti otpad, stari nameštaj i ostavljaju pored kontejnera – objašnjava Pavlović.

On objašnjava da kako je taj deo izgledao pre nekoliko godina sada je odličan, ali nažalost, ne postoji mogućnost iznošenja smeća dva puta sedmično.

-U seskom području je takva dinamika. Mi smo taj deo pojačali +sa dva kontejnera, ali možemo samo jednom sedmično iznositi smeće. Veliki je broj seoskih lokacija i nemamo dovoljno ni mehanizacije, ni ljudstva – zaključio je Pavlović.


Iako meštani hvale radnike „Komunalca“ da kada dolaze da isprazne kontejnere se trude da pokupe sve što je pored ili ispalo iz njih, ali jedina im je nada, za sada, da veruju da će oni koji su to do sada radili prestati tu da bacaju kabasti otpad. Jer, svakako postoji video nadzor, putem koga mogu biti identifikovani, a onda im za nesavesno ponašanje sledi zakonom propisana kazna.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.