Društvo

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine odeće za najmlađe

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine odeće za najmlađe

Danas postoji veliki izbor odeće za decu, od klasičnih komada, pa sve do onih u modernom stilu. Većina garderobe je u raznim bojama, od različitih materijala, sa drugačijim motivima. Asortiman odeće za decu je ogroman, a samim tim odabir odgovarajuće može biti izazovan za roditelje.

Postoji nekoliko stvari koje vam mogu suziti izbor prilikom kupovine. Istovremeno, odeća za bebe i malu decu treba da bude praktična, udobna i sigurna, a istovremeno treba da odgovara njihovom uzrastu. 

Praktičnost je ključna pri kupovini odeće za decu

Prilikom izbora garderobe za decu, birajte onu koja se lako oblači i skida kako biste izbegli nepotrebno oduzimanje vremena za presvlačenje. Odeća bi trebalo da bude napravljena od kvalitetnih materijala koji se lako održavaju, a tokom pranja ne menjaju izgled. 

Trebalo bi da izbegavate dugmiće, jer pored toga što otežavaju proces oblačenja, nose sa sobom rizik da ih dete proguta. Takođe, razmislite i o tome da ćete često bebama menjati pelene, pa bi bilo dobro da se donji deo lako skida. Oblačenje odeće u više slojeva i ona iz dva dela su praktične opcije koje treba razmotriti prilikom kupovine odeće za najmlađe.

Šta vam je sve potrebno od garderobe za decu

Kada se radi o kupovini odeće za bebe ili malu decu, ne bi trebalo da kupujete sve što vam se svidi na prvi pogled. Obratite pažnju na godišnje doba, ali i na to koja količina garderobe će biti dovoljna za dete.

Donji veš

Kada birate donji veš za dete, fokus bi trebao da bude na materijalu od kog je napravljen kako bi se izbegle potencijalne iritacije kože. Takođe, bilo bi dobro da izbegnete posteljinu jarkih boja i šarenih printova. Ponekad, svi ti dekorativni elementi mogu izazvati iritacije na koži deteta, posebno kada se znoji. 

Prilikom odabira donjeg veša vodite računa da je napravljen od kvalitetnih prirodnih materijala.

Broj fleka koje mališani naprave može biti zaista ogroman. Zato je važno da imate dovoljnu količinu donjeg veša, a jedina efikasna metoda za održavanje higijene je pranje i peglanje na visokoj temperaturi. Na taj način se uništavaju patogeni mikroorganizmi. 

Bodi 

Jedan od najvažnijih delova garderobe za bebe je bodi. Veoma se lako oblači i drži pelenu na pravom mestu. Praktičan je i udoban, a vrlo jednostavno se zakopčava. Bodiji mogu biti kratkih ili dugih rukava, u zavisnosti od godišnjeg doba i temperature. Materijal od kog se prave je obično pamuk, a on omogućava koži bebe da diše.

Benkice

Benkice su jedan od čestih komada odeće za bebe jer pružaju udobnost i toplotu, posebno u hladnijim mesecima. One se obično nose ispod odeće i trebalo bi da se lako oblače i skidaju. 

Kada birate benkice za bebu, trebalo bi da razmotrite materijale od kojih su napravljene i da birate kvalitetne, odnosno one koji su mekani, prozračni i ne iritiraju kožu bebe. Trebalo bi da imate više parova benkica kako biste uvek imali dovoljno čistih i suvih.

Trenerke za decu

Mala deca su veoma aktivna i vole da se igraju. Tokom igre, bitno je da odeća koju nose bude udobna, a dečije trenerke su idealne za tu priliku. Komforne su, lako se održavaju i peru se u mašini za veš. 

Prilikom kupovine, bitno je obratiti pažnju na veličinu i odabrati odgovarajuću. Jer u suprotnom, prevelike ili premale trenerke mogu uticati na udobnost i slobodu kretanja. Takođe, razmislite o prednosti onih sa elastičnim strukom, jer se te trenerke prilagođavaju veličini struka vašeg deteta. 

Čarape

Čarape su važan komad odeće za decu, jer pružaju toplinu i dodatnu udobnost pri obuvanju cipela. Čak i kod beba, čarape će pomoći da pantalone stoje na mestu. Prilikom odabira, proverite da ne vrše pritisak na bebine noge i ne ometajući cirkulaciju krvi.

Kapa

Prilikom odabira kape, najbolje je uzeti model bez vezivanja jer je bezbedniji za decu. Ukoliko birate letnji šešir, proverite da ima dovoljan protok vazduha, a da istovremeno štiti dete od sunca. 

Prilagođavanje odeće uzrastu i razvoju deteta

Deca se veoma brzo razvijaju, pa odeća koju su nosila pre nekoliko meseci može za kratak  period da im postane mala ili neudobna. Zato je važno pratiti rast i razvoj deteta i birati garderobu koja im odgovara. 

Odeća koju im birate bi takođe trebalo da bude prilagođena godišnjim dobima. A važno je uzeti u obzir i fizičke karakteristike deteta, poput njihove visine i građe. Uz pravilan izbor, odeća koja je prilagođena uzrastu i razvoju deteta je udobna, pruža detetu neophodnu zaštitu, toplinu i udobnost.

PR tekst

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.