Društvo Grad

НА ТЕРИТОРИЈИ ЧАЧКА ПРОХОДНИ СВИ ПУТЕВИ

У складу са програмом чишћења снега и леда са јавних површина на територији Града Чачка, екипе јавних комуналних предузећаГрадско зеленило”, “КомуналациМоравац”, по налогу ЈПГрадацблаговремено чисте путне правце, како у граду, тако и у свим селима. Да су на чачанској територији проходни сви путни правци, за медије су потврдили  Марко Гавриловић, руководилац техничког сектора ЈПГрадаци Владимир Словић, руководилац техничког сектора ЈКПМоравац”.  

Марко Гавриловић и Владимир Словић

– Сви путеви на територији града су тренутно проходни. Снег пада, али се задржава се у воденом стању. Дакле, немамо проблема са снегом. Тренутно га највише има, као што смо и очекивали, у Месној заједници “Брезовице”, око 30 сантиметара висине. Све екипе су опремљене, сва техничка механизација је у приправности. У контакту смо и са Полицијском управом и са представницима месних заједница, који нас информишу о тренутном стању и проблемима на терену. За сада немамо већих пријава. Наравно, интервенише се на читавој чачанској територији, на брдским пределима, а у Qубићу, Атеници, на Топаловом брду, од јутрос су екипе “Комуналца” које посипају со и чисте снег. Иако се поподне очекује пресатанак падавина, екипе су спремне и имамо довољне количине соли – нагласио је Марко Гавриловић.

Такође, и сви путеви који су под ингеренцијом ЈКП “Моравац” су проходни, очишћени, посути агрегатом, за сада нема никаквих проблема, потврдио је Владимир Словић.

– Наше предузеће одржава путеве са десне стране Мораве, од Заблаћа, велики део територије краљевачке општине и, наравно, Мрчајеваца, Катрге, Остре, Бреснице, Вујетинаца, Прислонице, Прељине, Станчића, Горње Трепче, 172 километара је у нашој ингеренцији. Тренутно највише снега има у Вујетинцима, на путном правцу Горња Трепча – Луњевица, у Прислоници, на деоници око манастира Вујан и са друге стране Мораве, у Премећи и Петници. Али, сви путеви су проходни, а Зимска служба је спремна да интервенише по потреби са адекватном механизацијом, односно, са седам возила – истакао је Владимир Словић.

Наравно, и поред спремних екипа, надлежни апелују на возаче да вожњу прилагоде условима на путу и да користе зимску опрему.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.