Aktuelno

NAGRAĐENI UČENICI PREHRAMBENO – UGOSTITELJSKE ŠKOLE

Učenici trećeg i četvrtog razreda Prehrambeno – ugostiteljske škole, na takmičenju u rešavanju studije iz oblasti turizma, pod nazivom „Digitalna komunikacija u turizmu Srbije“, koje je odžano prošlog petka, na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, ostvarili su izuzetne rezultate. Na takmičenju su učestvovala ukupno 42 tima u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, i oba tima koja su predstavljala Prehrambeno – ugostiteljsku školu su dobila nagrade u okviru prvog i za treće mesto. U okviru prvog mesta, specijalnu nagradu, putovanje na stručnu ekskurziju u Sloveniju, dobili su učenici Milica Mijailović, Marijana Bandukić i Sara Kuveljić i mentor Dragica Simović. Treće mesto, ručak za članove tima, profesore mentore i direktora škole, dobili su učenici Jovana Nešovanović, Valentina Jojić i Ognjen Karajić i mentor Ivana Ujević.

ytytytytyt
Profesorka mentorka Dragica Simović, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, istakla je da su nagrade rezultat sjajnih učenika, ali i velike podrške škole, prvenstveno direktora, što je timovima dalo dodatni podsticaj i motivaciju.
– Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa mladim ljudima, koji su puni entuzijazma, energije, znanja i želje da nešto novo i kreativno urade za naš grad, a pokazali su da to i mogu. S obzirom na to da smo predstavili Ovčarsko-kablarsku klisuru i grad Čačak, cilj nam je bio da pozovemo turiste koji ne znaju za naše potencijale. Smatramo da treba dati šansu mladima da prenesu svoje kreativne ideje na područje turizma, jer su oni život grada Čačka. Ova konferencija za novinare je i poziv lokalnoj vlasti i Turističkoj organizaciji Čačka da nas prepoznaju, da čuju naše ideje i da ih zajedno pretočimo u realnost – rekla je Dragica Simović.
Profesorka mentorka Ivana Ujević istakla je da su njihovi ciljevi bili promocija Grada Čačka i privlačenje potencijalnih turista. Pored toga, ovo je bilo predivno iskustvo za njih, jer su, kako kaže, imali priliku da se tokom rada na projektu upoznaju i na drugčiji način.
Dragan Kovačević, direktor Prehrambeno – ugostiteljske škole čestitao je učenicima i nastavnicima koji su dali maksimalan doprinos na afirmaciji, ne samo ove obrazovne ustanove, već i grada i okoline:
– Želim da naši građani čuju da postoje i kreativni mladi ljudi koji su iskoristili pravu šansu i pokazali kreativan duh za unapređenje i svog obrazovnog profila, i budućeg posla kojim će se baviti. Posle svakog uspeha, nastavnici dobiju dodatnu energiju da nastave još intenzivnije i predanije da prenose znanje učenicima.
Učenica Marijana Bandukić, kaže da su na takmičenju u najlepšem svetlu predstavili grad Čačak i Ovčarsko-kablarsku klisuru, ali da su tokom istraživanja došli do zaključka da mnogo ljudi, čak i stariji sugrađani, ne znaju za potencijale naše okoline.
– Naša tema prezentacije je bio avanturistički turizam, kao vid koji je u razvoju i koji teži da dostigne vrhunac u turizmu. Istraživali smo tržište i došli do informacije koje digitalne kanale treba da koristimo i šta bi trebalo uraditi kako bismo dalje plasirali naš turistički proizvod i unapredili Ovčarsko-kablarsku klisuru – rekla je učenica Sara Kuveljić
U prvom timu je bila i Milica Mijailović, koja želi da i nakon takmičenja, uz podršku lokalne vlasti nastave realizaciju ovog projekta.
Jovana Nešovanović, bila je deo tima koji je osvojio treće mesto i veoma je ponosna na postignute rezultate, dok je Ognjen Karajić zadovoljan što je imao mogućnost da predstavi istorijsku vrednost našeg grada, a za Valentinu Jojić je ovo iskustvo neprocenjivo i ne može da se meri sa nagradom koju su dobili.
N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.