Aktuelno

NAJBOLJI SREDNJOŠKOLCI PRED ODLAZAK NA STUDIJSKO PUTOVANJE

Najbolji maturanti čačanskih srednjih škola, pod pokroviteljstvom Grada Čačka, već tradicionalno odlaze na studijsko putovanje u zemlje Evropske unije. Ove godine, na nagradnu ekskurziju u Mađarsku i Austriju, koja je trajala od 12. do 17. avgusta, putovalo je 62 učenika, dobitnika Vukove diplome, kao i šest pratilaca, profesora iz Gimnazije, Ekonomske, Tehničke, Prehrambeno-ugostiteljske i Medicinske škole. Prve destinacije koje su posetili bile su Sentandreja i Budimpešta, a potom su u Beču učenici imali tri dana na raspolaganju da upoznaju znamenitosti austrijske prestonice.

decaNa sastanku sa nagrađenim maturantima i roditeljima, prošlog četvrtka, direktor Ekonomske škole Vladan Nicović, istakao je da su putovanja veoma važna za učenike.

– Najbolji učenici su i zaslužili da vide evropske metropole, jer veliki broj naših đaka, kroz stručna – studijska putovanja i ekskurzije odlazi u Grčku i Italiju, a ovaj deo Evrope nisu upoznali. Upravo zbog toga smo se i ove godine, po sedmi put, opredelili za Budimpeštu i Beč. Direktori škola i nastavnici žele da u nekom narednom periodu naši najvredniji učenici, koji su postigli najbolji uspeh, posete možda i prestonice Evropske unije, odnosno Brisel i Strazburg, kako bi se upoznali i sa vrednostima kojima Srbija stremi – rekao je direktor Nicović.

Marijana Novičić, učenica generacije Ekonomske škole istakla je da je njeno školovanje bilo predivno i da je izuzetno zadovoljna radom i uslovima u ovoj srednjoškolskoj ustanovi:

– Već u osmom razredu sam znala šta ću da upišem. Ekonomska škola mi je dala veoma veliko znanje, koje će mi nadam se puno pomoći na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Radujem se nagradnom putovanju, jer je to pravi način da se pokaže da znanje i veštine najboljih učenika bivaju nagrađeni. Verujem da će ovo putovanje biti još jedno divno iskustvo.

Petar Juković, maturant Gimnazije, koji je takođe četvrti razred završio kao đak generacije, upisao je Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

– Dobili smo priliku da putujemo u Beč i Budimpeštu u organizaciji Grada Čačka, što je velika nagrada za nas, jer smo za postignuti uspeh uložili veliki trud i rad tokom našeg školovanja. Naravno, ponosan sam što imamo priliku da posetim ovako značajna mesta u Evropi. U organizaciji škole smo već putovali na ekskurziju u Italiju, i nadam se da ćemo se i sa ovog putovanja vratiti sa sličnim iskustvima, ako ne i lepšim. Naravno, iako sam najviše bio posvećen školi, imao sam dovoljno vremena i za neke druge aktivnosti, kao što su bavljenje sportom ili druženje – izjavio je Juković.

N. R.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.