Društvo Politika

Напредњаци – Озбиљан перформанс опозиције одуговлачи формирање Скупштине

– Било би ме срамота да са петнаест одсто гласова будем кандидат за градоначелника. Ми ћемо учинити све, поштујући законске прописе и одлуке суда, у потпуности, не селективно – како одговара опозицији, да форимирамо Скупштину и све органе градске власти – најавио је Милун Тодоровић, носилац листе „Александар Вучић – Чачак сутра“.

Истог дана, када је опозиција представила Ивана Ћаловића као кандидата за градоначелника, 9. јула, огласио се и Градски одбор Српске напредне странке. Како је навео председник Милун Тодоровић, СНС је у Чачку освојио највише гласова. Њима припада 41 мандат у будућем сазиву Скупштине града.  Он сматра да чачанска опозиција приређује перформанс и да разним жалбама и приговорима одуговлачи формирање нове Скупштине града.

– Све то поштујемо и поступаћемо у складу са законом. Када искористе све правне лекове, биће формирана Скупштина. Владајућа већина ће водити наш град истим путем као и до сада, на задовоqство свих грађана, без обзира на то за коју су политичку опцију гласали. Потврдили смо и резултате парламентарних избора из децембра прошле године и дали пуну подршку председнику Србије и Влади да наставимо да заједно радимо и градимо – најавио је Милун Тодоровић, актуелни градоначелник и председник ГО Српске напредне странке. Он је напоменуо и да нема никакве бојазни за функционисање града, иако су изазови велики. Ових дана је борба да, због великих врућина и умањеног протока Рзава, у Чачку не дође до рестрикције воде. Такође, како је навео, одвојена су и средства за санацију водосистема Бачевац у Месној заједници „Лугови“. Још један проблем са којим је Чачак суочен је и одлагање комуналног отпада, због пожара у Регионалној депонији Дубоко пре два месеца.

Тодоровић одговара политичким противницима и да су избори били чисти. Подсећа и да је опозиција имала и више од 600 контролора на локалним изборима 2. јуна на 104 бирачка места.

– Сви записници су потписани. Они су их потписали. Виши суд је вратио на поновно бројање резултата на три изборна места, у Прељини, Мојсињу и Горичанима. Када је бројање поновљено, утврђено је да су резултати исти. Ово је један озбиљан перформанс који има за циљ да одужи формирање Скупштине града, али, мислим да се то неће догодоти. Пошто опозиција исцрпи све правне могућности, имаћемо коначне резултате локалних избора – изјавио је носилац листе „Александар Вучић – Чачак сутра“.

Како је најављено на конференцији за новинаре Градског одбора СНС-а, коначни резултати биће објављени следеће седмице. После тога, председник Скупштине града Игор Трифуновић заказаће конститутивну седницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.