Društvo

Наставак изградње дистрибутивне водоводне мреже у више села

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас са сарадницима посетио месну заједницу Паковраће, поводом наставка изградње дистрибутивне водоводне мреже са прикључцима у МЗ Бељина, Придворица, Паковраће, Парменац, Риђаге и Међувршје. У току је изградња дела до Паковраћа, као би се мештани Парменца, Риђага, Бељине и Паковраћа у другој висинској зони прикључили на водосистем Рзав. Инвестиција ове фазе радова вредна је 27 милиона динара, а рок за завршетак је 65 календарских дана. Током претходне четири године у овај пројекат је уложено 57 милиона динара.

-И ове године расписујемо нови јавни позив од 100 милиона динара за водоснабдевање, што и јесте основна потреба свих грађана. Уговорени су и радови на другим већим водосистемима, као што су Милићевци, Вранићи, Горња Горевница, Соколићи… Настављамо и изградњу магистралног вода ка Заблаћу и Виљуши- рекаo је градоначелник Чачка.

Градско руководство посетило је и амбуланту у Парменцу, која је након више од годину дана почела поново да ради, а у њој се лечи 370 пацијента.

Градоначелник Тодоровић је са сарадницима посетио и МЗ Кошутњак, где се приводе крају асфалтирање једног крака Улице Мирољуба Матијевића.

-Ово је саобраћајница у којој има 17 домаћинстава, којима је атмосферска канализација правила проблем и након што смо њега решили, наставили смо са реконструкцијом улице. Очекује се још израда тротоара са обе стране – рекао је Тодоровић. Вредност ових радова је око 5,5 милиона динара, а на захтев мештана овог краја, Град Чачак је добио средства од Владе Републике Србије, преко ЈП „Путеви Србије“

ИЗВОР: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.