Obrazovanje

NEPROLAZNOST LJUBAVI I LEPOTE

GIMNAZIJALCI PRIREDILI POETSKO I MUZIČKO VEČE NA ENGLESKOM JEZIKU

U susret velikom jubileju, 180 godina čačanske Gimnazije, učenici su još jednom pokazali muzikalnost, dar za poeziju, sposobnost da prepoznaju prave vrednosti. Prve dane ove sedmice posvetili su stranim jezicima. Koliko su ih dobro savladali engleski jezik, prikazali su recitovanjem poezije Bajrona, Eliota, Šekspirovih soneta, ali i interpretacijom muzike „Bitlsa“, „Rolingstonsa“, Stinga, kao i savremenika. Veče na engleskom proteklo je u znaku pesmama koje slave ljubav i lepotu i savremenom, angažovanom stvaralaštvu.

– Prepoznajemo umetnost i prave vrednosti – poručili su gimnazijalci.

Od 1963, kada su učenici Gimnazije počeli da uče engleski jezik, generacije su stasavale i razvijale svoje stavove i ličnosti na muzici iz šezdesetih ili sedamdesetih koja je dolazila iz Velike Britanije i ostalih zemalja engleskog govornog područja. Sadašnji učenici Gimnazije setili su i prvih profesora. Te 1963. godine engleski jezik su predavali Mira Vučićević i Slobodan Stefanović, potom Ružica Mandić, Svetislav Maksović, Vesna Kovačević, Svetlana Simeunović.

Današnjoj generaciji čačanskih gimnazijalaca predaju Svjetlana Đelošević, Svetlana Bugarčić, Biljana Mišović, Dragana Bošković, Gordana Todorović i Katarina Radovanović. Sa njihovim angažovanjem, posebno izrazitom darovitošću sadašnjih gimnazijalaca – ništa se ne može porediti. Baš kako su i otpavali već legendarnu pesmu Sinead O’ Coner „Nothing compares to you“ (Ništa se ne može porediti s tobom).

Оставите одговор