Grad

Niskonaponska mreža na seoskom području grada u lošem stanju

Danas je u Čačku održana treća sednica Štaba za vanredne situacije Grada Čačka na kojoj su razmatrane aktivnosti od 2018. godine do danas. Pričalo se o odbrani od poplava, zaštiti od klizišta i požara. Grad Čačak je, zajedno sa Republikom Srbijom, uložio dosta novca u uređenje vodotokova prvog i drugog reda.

Na osnovu dopisa i fotografija, koje su dobili od pojedinih mesnih zajednica, ocenjeno je da je niskonaponska mreža na seoskom području u nezadovoljavajućem stanju.

-Betonske bandere postavljene su tako da nije prebačena mreža sa drvenih na betonske. Usled jakih olujnih vetrova žice se mogu spojiti, što uzorkuje varničenje i postoji velika šansa da dođe do požara. Mi predlažemo da se ta mreža uradi u snopovima. Neke žice se vuku i po zemlji, što može uticati na živote ljudi – kaže Zečević.

Kako Zečević ističe dosta novca je uloženo i za saniranje klizišta, ali ima još posla.


-Potrebni su projekti, samim tim i velika novčana sredstva. Videćemo kojim institucijama ćemo se obratiti za pomoć i dobiti neke smernice. Na teritoriji grada su mapirana klizišta zahvaljujući JP „Gradac“ i Gradskoj upravi za urbanizam – rekao je Zečević.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.