Selo

НОВЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ У ВИЉУШИ

НОВЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ У ВИЉУШИ

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је сарадницима посетио МЗ Виљуша, у којој је завршен пут од Дома у овом селу, до гробља. Уз ову саобраћајницу, урађени су и путеви према Дилпарићим и Алемпијевићима, што је укупно око 2,5 километра саобраћајница.

На захтев мештана, а на иницијативу Града Чачка, ову инвестицију вредну нешто више од  25 милиона динара, финансирала је Влада Републике Србије, преко ЈП „Путеви Србије“.

Градоначелник Тодоровић је нагласио да је Град Чачак допринео у великој мери приликом уређења имовинско правних решења парцелације, како би се, уз велику подршку мештана, створили услови за обнову путне инфраструктуре.

-У последње три и по године у Виљуши је изграђено седам километра нових саобраћајница. Наша жеља и намера је да уз помоћ Владе Републике Србије, у свим деловима града Чачка, инвестирамо у путну инфраструктуру и да се у будућности наставе радови према приоритетима. Да се инвестира и у канализацију, водоводну и нисконапонску мрежу, наравно, увек нове путеве, како би се живот олакшао онима који живе на селу, али и како би му се вратили млади са својим породицама – рекао је Тодоровић.

Градоначелник Чачка истакао је и да ће локална самоуправа радити на томе да се обнови школа у Виљуши (истурено одељење ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа), коју тренутно похађа само пет ученика, како родитељи из овог краја не би морали децу да воде у школе у Заблаћу или Чачку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.